skip to Main Content
Politie Canarische Eilanden arresteert vrouw voor het ronselen voor de IS

Politie Canarische Eilanden arresteert vrouw voor het ronselen voor de IS

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

is1LANZAROTE – De politie op het Canarische Eiland Lanzarote heeft een vermoedelijk lid van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) gearresteerd. De vrouw zou zeer jonge meisjes voor de oorlog in Syrië gerekruteerd hebben. Nadat deze meisjes waren geronseld werden ze in Syrië eerst seksueel misbruikt en moesten ze daarna meehelpen bij bijvoorbeeld het verzorgen van gewonde strijders.

De meisjes werden overwegend uit religieuze overtuiging geronseld waarna ze naar Syrië werden gestuurd waar een hel begon. De op Lanzarote gearresteerde vrouw werd in de badplaats Arrecife opgepakt door de politie. Zij is een vermoedelijk lid van de IS en ronselde voor deze terreurorganisatie de jonge meisjes.

Met de politieactie op de Canarische Eilanden is het aantal gearresteerde vermoedelijke IS-leden dit jaar al opgelopen tot 40, aldus het ministerie van justitie. De meeste arrestaties vonden plaats in Catalonië en de Spaanse Noord-Afrikaanse exclaves Ceuta en Melilla – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken