skip to Main Content
Badplaats Cambrils heeft eindelijk een hondenstrand

Badplaats Cambrils heeft eindelijk een hondenstrand

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hondenstrand1aCAMBRILS – De badplaats Cambrils, net ten zuiden van het meer populaire Salou, aan de Costa Dorada heeft deze zomer eindelijk een stuk strand waar de honden gedurende het hele jaar de zee in kunnen en samen met hun baasjes kunnen genieten van het strand. Uiteraard zijn er enkele regels aan verbonden maar het feit dat het strand bijna in het centrum van het dorp ligt is zeer positief.

Naast de normale strandgasten zijn er ook diegene die dat graag doen in gezelschap van hun trouwe viervoeter. Overal in Spanje komen er steeds meer speciale hondenstranden bij (zie kaart beneden) en ook de vissers/toeristenplaats Cambrils aan de Costa Dorada wil graag meedoen aan die trend. Daarnaast ontving de gemeente honderden aanvragen van inwoners die om een hondenstrand vroegen waarna besloten werd om de regels aan te passen om zo het eerste hondenstrand van Cambrils te bewerkstelligen.

Sinds het begin van deze zomer kunnen eigenaren met hun honden naar het strand la riera d’Alforja gaan, aan het einde van de (droge) rivierbedding, naast het Parc de Pescadores. Het strand is zeer centraal gelegen en niet zoals bij andere gemeentes ver weg gestopt om maar zo weinig mogelijk mensen lastig te vallen. Dat is dus in Cambrils niet het geval al gaat het wel om een stuk strand waar nooit echt veel strandgangers te vinden waren vanwege het feit dat er veel stenen liggen en de rivier uitmondt in de zee.

Regels

Het stand is inmiddels aangepast voor de hondenliefhebbers en natuurlijk de honden zelf. De hondeneigenaren moeten zich echter wel aan een aantal regels houden. Zo mogen honden alleen op het strand zijn en het water ingaan terwijl ze aangelijnd zijn en hun baasje meegaat de zee in. Daarnaast moeten de gevaarlijke honden muilkorven dragen en moet natuurlijk iedereen de poep van de honden oprapen om het strand schoon en hygiënisch te houden. Ook moeten de eigenaren de hondenpapieren bij zich hebben en moeten deze geactualiseerd zijn.

Het eerste hondenstrand van Cambrils is nu een feit en de gemeente wacht deze zomer even af hoe de ervaringen zijn van zowel de hondenliefhebbers alsook de normale strandgangers. Mocht het alleemal positief zijn dan kan de gemeente andere stukken strand ook beschikbaar stellen voor honden.

Andere hondenstranden

In de provincie Tarragona zijn meerdere hondenstranden te vinden. Het Bon Caponet en Cala de Cementiri in de kustplaats l’Ametlla de Mar zijn geschikt voor honden net zoals het Playa la Platjola in de plaats Alcanar. Ook de stranden La Balsa de la Arena in de Ebro Delta en de stranden del Eucalipto in Amposta en de Cala del Trabucador in Sant Carles de la Ràpita zijn geschikt voor honden en hun eigenaren – (Remco Stoffer)

Bekijk de kaart hieronder voor alle officiële hondenstranden van Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken