skip to Main Content
Barack Obama bezoekt dit weekend Sevilla en daarna Madrid

Barack Obama bezoekt dit weekend Sevilla en daarna Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

obama3aMADRID – De Amerikaanse president Barack Obama komt dit weekend (van 9 tot 12 juli) naar Spanje waar hij een bezoek zal brengen aan het centrum van Sevilla, de Amerikaanse basis in Rota (Cádiz) en de hoofdstad Madrid waar hij onder andere de premier in functie Mariano Rajoy en andere politici zal ontmoeten. Het bezoek van Obama aan Spanje kan historisch genoemd worden aangezien het de eerste keer in 15 jaar tijd is dat een Amerikaanse president voet zet in Spanje.

Tijdens de toeristische wandeling door het centrum van Sevilla zal Barack Obama bijgestaan worden door Koning Felipe VI die hem per slot van rekening in 2015 uitnodigde voor een bezoek aan Spanje. Sevilla is niet voor niets gekozen aangezien er geruchten zijn dat de oudste dochter van de Obama’s waarschijnlijk in deze stad zal gaan wonen deze zomer. Er zijn echter ook geruchten dat ze in Madrid stage gaat lopen bij de Amerikaanse ambassade.

Het bezoek van Barack Obama komt slechts enkele dagen nadat zijn vrouw Michelle en de twee dochters al Madrid bezochten en daar met prinses Letizia een afspraak hadden om samen naar een conferentie te gaan.

Obama zal zaterdagavond aankomen in Sevilla waarna hij op zondag een toeristische wandeling zal maken door het centrum van de stad, iets wat hij zal doen met stadsgids Koning Felipe VI. Terwijl Felipe diezelfde dag nog terugkeert naar Madrid zal Obama verder reizen naar de Amerikaanse basis in Rota in Cádiz waar hij de Amerikaanse troepen zal toespreken.

Op maandag zal Obama naar Madrid reizen waar hij onder andere een ontmoeting zal hebben met Mariano Rajoy en diverse andere politici. Diezelfde dag is Obama voor de lunch uitgenodigd in het Koninklijk Paleis waar zowel de Koning alsook Obama toespraken zullen houden en ook Mariano Rajoy (PP), Pedro Sanchez (PSOE), Pablo Iglesias (Unidos-Podemos) en Albert Rivera (Ciuadanos) aanwezig zullen zijn.  In de namiddag zal Obama nog gesprekken hebben met jonge Spaanse ondernemers waarna hij op dinsdag verder zal reizen en Spanje zal verlaten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken