skip to Main Content
Slapen met uitzicht over zee in een Parador via ParadoresReizen.com

Slapen met uitzicht over zee in een Parador via ParadoresReizen.com

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

paradoresreizen

Spanje heeft zo’n 100 Paradores die allemaal gehuisvest zijn in geweldige kastelen, kloosters, paleizen en/of speciale plaatsen. Diverse Paradores liggen direct aan zee en zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Is het niet vanwege de ligging dan wel vanwege de uitstekende service in de Spaanse staatshotels. Met de nieuwe reisorganisatie ParadoresReizen kan dat nu ook veel voordeliger dan enkele jaren geleden.

Hieronder zet ParadoresReizen de Paradores op rij die direct aan het water liggen of op slechts enkele meters. De reis begint in het noorden van Spanje in Catalonië en loopt via Valencia naar Andalusië om te eindigen in het natuurpark Donaña nabij de steden Cádiz en Huelva. De Paradores die in de nabijheid liggen van de kust zijn niet allemaal gevestigd in historische gebouwen maar de klasse, stijl en service bekend van de Paradores, gelden uiteraard ook hier. We gaan op reis.

Parador Aiguablava – Costa Brava

parador-aGelegen op een rotspunt die de naam Punta D’es Muts draagt, heeft de gast van deze Parador een spectaculair uitzicht over de middellandse zee en de prachtige natuur rondom het luxe hotel. Deze Parador ligt ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers maar ook voor diegene die er even op uit willen naar bijvoorbeeld de plaatsen Platja d’Aro, Palamós, Palafrugell, Pals, Cadaqués en Girona of het museum van Dalí in Figueres. Al met al een uitstekende Parador op een geweldige plek.

Parador Benicarló – Costa de Azahar

Deze Parador ligt echt direct aan de Middellandse zee, op slechts 30 meter om precies te zijn. Vanuit de kamer en het hotel kan men zo het strand oplopen en genieten van lange wandelingen en als het weer het toelaat een heerlijke verfrissende duik in de zee aan de Costa de Azahar. Vanuit dit luxe 4-sterren hotel omringd door mooie tuinen kan men mooie dagtrips maken naar onder andere Peñiscola met het kasteel van papa Luna en het gezellige oude centrum of het hoger gelegen spectaculaire Morella.

Parador de Jávea – Costa Blanca

parador-bDe Parador van de kustplaats Jávea ligt mooi omringd door een geweldige tuin met tientallen soorten bloemen en planten direct aan de kust van de Costa Blanca. Het gebouw zelf is moderner dan andere Paradores maar alleen de ligging al is meer dan de moeite waard om naar Jávea te reizen. Vanuit deze Parador kan men makkelijk dagtrips maken naar de gezellige dorpen Dénia, Xábia, Calpe of Atea en zelfs even naar het drukkere Benidorm. Ook het natuurgebied Cap de Sant Antoni ligt op een steenworp afstand.

Parador de Mojácar – Costa de Almería

Verder naar het zuiden vindt men de Parador de Mojácar, gelegen aan de stranden van de gelijknamige badplaats. Mojácer zelf is een typisch wit Andalusisch dorp gelegen hoog op een heuvel met uitzicht over de kust en de bergen in de omgeving. De Parador zelf is gehuisvest in een modern gebouw met zeer moderne kamers en allemaal panoramische uitzichten over de zee of het berglandschap. Vanuit de Parador kan men dagtrips maken naar onder andere Mojácar zelf, Garrucha, Vera of naar Turre.

Parador de Nerja – Costa del Sol

Ondanks het feit dat de Parador van de gelijknamige badplaats Nerja niet helemaal aan de zee ligt maar verhoogd o peen rots platform, is deze mooie Parador toch de moeite waard om te vermelden, al is het maar vanwege het gezellige dorp. In Nerja kan men onder andere het balkon van Europa bezoeken of de spectaculaire grotten. Iets verder weg in de bergen is het typisch witte dorpje Frigiliana zeker een bezoek waard en/of kan men het achterland in om geweldige wandelingen te maken in de natuur.

Parador Málaga Golf – Costa del Sol

parador-eDe mooie en steeds populairder wordende kustplaats Málaga heeft twee Paradores, te weten de Parador van Gibralfaro hoog boven de stad en de Parador Málaga Golf gelegen aan de zee en aan een van de beste golfbanen van de omgeving. Alle ruime kamers in deze klassiek/moderne Parador hebben uitzicht over de golfbaan, de zee en/of het grote zwembad. Vanuit deze Parador kan men mooie uitspajes maken naar onder andere de stad Málaga of naar de andere kustplaatsen zoals Fuengirola, Marbella of het in de bergen gelegen Mijas.

Parador de Mazagón – Costa de la Luz

Dit is wellicht wel een van de spectaculairste Paradores aan zee. Gelegen aan de rand van het immense natuurgebied Doñana, vind men in deze Parador alle luxe die men van de Paradores gewend is. De Parador grenst aan een kant aan het natuurpark Doñana waar men zeker een of meer dagen nodig heeft om dat te ontdekken, en aan de andere kant aan een lang zandstrand van de Costa de la Luz. Vanuit deze Parador kan men dagtrips maken naar onder andere Cádiz, het Doñana natuurpark, Huelva, Palos de la Frontera of Jerez de la Frontera.

Zelf een reis samenstellen

Nu u een overzicht heeft van de Paradores die aan de zee liggen kunt u wellicht een reis samenstellen om zo van Noord Spanje naar Zuid Spanje te reizen, te overnachten in de luxe Paradores tegen voordelige tarieven en daarnaast nog veel, heel veel van Spanje zien.

U kunt via het contactformulier op de website www.paradoresreizen.com informatie vragen over de Paradores, de beschikbaarheid en/of de mogelijkheid dat zij als Paradores Specialisten een mooie route samenstellen voor u. De keuze is aan u.

Web: www.paradoresreizen.com
Email: info@paradoresreizen.com

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken