skip to Main Content
Spanjaarden maken zich meer zorgen om werkloosheid en economie dan de ontbrekende regering

Spanjaarden maken zich meer zorgen om werkloosheid en economie dan de ontbrekende regering

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

barometer2aMADRID – Uit de barometer van het CIS is gebleken dat slechts 4,8% van de ondervraagde Spanjaarden zich zorgen maakt om het feit dat er al meer dan zes maanden geen vaste regering is in het land. Wel maakt men zich nog steeds zorgen om de werkloosheid, het behoudt van de baan en de economie. Ook de fraude en corruptie staan hoog op de lijst van zaken waar Spanjaarden zich zorgen om maken.

Het onderzoek voor de barometer van het Spaanse sociologische onderzoeksbureau CIS vond plaats tussen 1 en 11 juni, dus dagen voor de verkiezingen van 26 juni. Of dat enige invloed heeft gehad op de slechts 4,8% van de ondervraagden die zich zorgen maken om de afwezigheid van een regering is niet helemaal duidelijk.

76,5% van de ondervraagden maakt zich echter nog steeds zorgen over de hoge werkloosheid. Ook de fraude en corruptie in het land wordt door 44,9% van de ondervraagden als problemen gezien in Spanje. Op de derde plaats waar de Spanjaarden zich zorgen om maken staat de economie met 25,1% van de ondervraagden waarna de problemen rondom de gezondheid met 11,6% op de vierde plaats staan.

4,8% van de deelnemers zegt dus dat men zich geen zorgen maakt om het ontbreken van zes maanden van een regering in het land, het leven gaat immers gewoon door en bijna niemand merkt er iets van. 80,1% van de ondervraagden is het wel eens met de stelling dat de politieke situatie in het land niet echt al te best is waarvan 19,9% hoopt dat het over en jaar tijd beter zal zijn – (Remco Stoffer)

Bron: Vozpopuli

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken