skip to Main Content
Enorme waterhoos zorgt voor problemen bij het vliegveld, de metro, wegen en ziekenhuizen in Madrid

Enorme waterhoos zorgt voor problemen bij het vliegveld, de metro, wegen en ziekenhuizen in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De hoofdstad van Spanje is vrijdag voor de tweede keer getroffen door een gigantische waterhoos waardoor het leven voor even stil heeft gestaan en men nu nog steeds de nadelige gevolgen van heeft. Een van de ergste regenbuien van dit jaar heeft ervoor gezorgd dat vliegtuigen naar andere vliegvelden gestuurd moesten worden en dat er flinke vertragingen zijn ontstaan bij het Barajas vliegveld. Wegen stonden blank, treinen en metro konden niet rijden en stations staan vol met water.

Madrid is deze vrijdag opnieuw getroffen door een gigantische zomerse regenbui waarbij er veel problemen door het neervallende water zijn ontstaan. Voor de tweede dag op rij – op donderdag waren er ook al problemen bij een andere waterhoos – kunnen de voorzieningen, wegen en gebouwen de enorme hoeveelheid regen niet aan met alle gevolgen van dien.

Het vliegveld Madrid Barajas moest 24 vliegtuigen naar andere vliegvelden sturen omdat de landingsbanen niet te gebruiken waren gedurende de storm. Ook mochten er geen vliegtuigen vertrekken waardoor er grote vertragingen zijn ontstaan. Ook binnen in de vertrek- en aankomsthallen was de regen te merken aangezien de daken de hoeveelheid water niet aankonden en het overal lekte.

Lijn 7 van de metro moest stil worden gezet omdat er enkele stations waren die volliepen met regenwater en de rails meer een rivier leken dan een metrolijn. Op donderdag moest het station Valdezarza gesloten worden en deze vrijdag was het de beurt aan o.a. de stations Pueblo Nuevo en Cartagena. Ook enkele regionale treinen moesten worden stilgezet omdat men niet veilig kon rijden.

Op de wegen was het ook een grote chaos met ondergelopen pleinen, kruispunten, tunnels, parkeergarages etc. Er ontstonden dan ook veel opstoppingen en diverse auto’s stonden compleet onder het water. Er waren ook bomen omgewaaid en takken lagen op straat. De brandweer had dan ook hun handen vol aan de vele opruimwerkzaamheden.

Ook in de ziekenhuizen waren problemen waarbij er ook op de kamers water via de daken naar binnen kwam. Dat gebeurde o.a. in de ziekenhuizen la Paz, Ramón y Cajal en 12 de Octubre.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ik zou zo zeggen kom eens naar de oplossingen in Nederland kijken. Wij hebben inmiddels ruime ervaring met een beetje teveel regen in één keer.

  1. En toch gaat het in nederland ook af en toe fout he ? als er echter zoveel regen in een keer uit de lucht valt is er niets wat daar tegen is opgewassen ben ik bang

 2. heb nieuws nog niet kunnen bekijken wegens feestje
  ben niet zeker maar nu toch slachtoffers in madrid?
  is da zo?
  tja, bij ieder onweer lekken alle daken en alle ramen (lees maar niet bij het mijne)

 3. 45 jaar ervaring in Spanje met alle mogelijke klimaatsituaties en alle denkbare bouwwerken (oud of nieuw) leidt slechts tot één constatering: bij beetje forse regen lekt ieder dak, ieder raam. Leef je als particulier of ondernemer onder een plat dak: houd altijd meerdere teilen binnen handbereik. Overstromingen komen (nog) regelmatig voor door (meestal illegaal) volgebouwde barrancos (droge rivierbeddingen, behalve als het gaat hozen).

 4. Hopelijk zijn er hier geen dodelijke slachtoffers en blijft het bij materiële schade
  de voorzieningen zijn er niet tegen bestand dus goede regering jullie hebben veel werk om dit te PROBEREN op te lossen of is dit niet op te lossen? Iemand moet toch raad kunnen geven ook al is het maar op Spanje Vandaag.
  Mijn vriend, ja die heb ik, die in los alcazares woont vertelde mij dat er verleden jaar ook grote problemen waren met overstromingen en als ik het goed voorheb waren daar dodelijke slachtoffers of heb ik het verkeerd? Dat kan, groetjes Noël

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken