skip to Main Content
Mensen in Spanje die minder dan 14.000 euro per jaar verdienen betalen geen loonbelasting meer

Mensen in Spanje die minder dan 14.000 euro per jaar verdienen betalen geen loonbelasting meer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De politieke partijen Partido Popular (PP) en Ciudadanos (C’s) zijn tot een overeenkomst gekomen wat betreft de loonbelastingen, in het Spaans IRPF genoemd, waarbij diegene die minder dan 14.000 euro bruto per jaar verdient geen loonbelasting meer hoeft te betalen. Ook personen die voor gehandicapte kinderen zorgen zullen geen loonbelasting meer betalen of een flinke verlaging krijgen in de toekomst.

Tot nu toe was de limiet om geen loonbelasting te betalen in Spanje 12.000 euro bruto per jaar maar inkomen is nu, dankzij de afspraken tussen de PP en C’s omhoog gegaan naar 14.000 euro. Daarnaast zal er ook een korting of verlaging van de IRPF belasting komen voor diegene die tussen de 14.000 en 17.500 euro bruto per jaar verdient.

Albert Rivera, partijleider van Ciudadanos, maakte deze nieuwe maatregel donderdag bekend waarbij hij aangeeft dat er 3,5 miljoen Spanjaarden zijn die dankzij de afspraken tussen de PP en C’s geen belastingen of minder loonbelastingen zullen gaan betalen. De maatregel zal de staatskas zo’n 2 miljard euro minder gaan opleveren die dan ergens anders vandaan zullen moeten komen.

In Spanje heet de loonbelasting afkort IRPF wat voor “Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas” staat. Het is een heffing met een direct karakter en van persoonlijke natuur. De IRPF belast natuurlijke personen die hun gebruikelijke verblijfplaats op Spaans grondgebied hebben (verblijf van meer dan 183 dagen), dus ook Nederlanders en Belgen. De belasting van de personen die, zonder gebruikelijke verblijfplaats op het Spaanse grondgebied inkomsten verkrijgen in Spanje, wordt geregeld door de Inkomstenbelasting voor Niet Residenten ofwel IRNR. Meer info.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. De kloon van M.R. van Es is M.R.in NL,daar is het : “Wat een leugenaar vertelt hoeft niet altijd de waarheid te zijn ” en zijn partij is ook niet vies van kleine ´corrupsjes´ hier en daar in de provincies en omgeving.

 2. oei Jack, felle reactie maar groot gelijk!
  hij moet inderdaad voor de rechter verschijnen maar denk niet dat hij naar “den bak” zal moeten he
  lees toch veel reacties op Spanje Vandaag dat spanje heel corrupt is of niet?
  ja, eigenbelang eerst!
  groetjes Noel

 3. Hoe is het mogelijk dat er toch nog mensen zijn die Rajoy pruimen en het hem zelfs goed vinden doen!
  De leider van de grootste politieke partij, tevens premier van dit land moet zich deze maand persoonlijk bij de rechter melden en verantwoording afleggen voor corruptie schandalen die ongekend zijn. Hoe goed ben je dan, of bedoelen die mensen goed voor zich zelf en het corrupte kartel om hem heen?

 4. Is dit per persoon of per gezin en houd dit ook in dat Nederlandse en Belgische AOW-ers die permanent in Spanje wonen ook over de eerste 14.000 van hun AOW en pensioen geen inkomstenbelasting betalen?

  GRAAG HIEROP EEN ANTWOORD!!

 5. Hoop ook dat die goede regering iets doet voor de zelfstandigen! Tis nodig!
  Misschien krijgen we daar ook een positief antwoord op.
  Wist wel niet dat “diegene die minder dan 14000 euro per jaar verdiend” eigenlijk betekent
  ” de belastingvrije voet”.
  Heb weeral iets bijgeleerd vandaag waarvoor dank.

  1. Het betekent gewoon dat “de belastingvrije voet” in Spanje naar 14000 Euro gaat. Dat voorkomt een enorme administratieve rompslomp, vandaar dat de “schade” voor de staatskas slechts 2 miljard is. Overigens ben ik het met U eens dat Rajoy het niet zo slecht doet. Toen de walgelijke post-fascistische Aznar hem tot zijn opvolger uitriep, vreesde ik het ergste. Maar het valt mee, en het is ook goed dat hij niet de absolute meerderheid heeft.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken