skip to Main Content
Nederlandse activist rent stierenvechtersarena binnen in Pamplona
Foto: Peter Janssen

Nederlandse activist rent stierenvechtersarena binnen in Pamplona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Peter Janssen

PAMPLONA – Het is de Nederlandse activist Peter Janssen opnieuw gelukt om een stierenarena in te rennen uit protest tegen het doden van de stieren. Samen met andere leden van de Vegan Strike Group verstoorden zij met ontbloot lichaam het evenement wat niet gewaardeerd werd door de aanwezigen. Opnieuw werd de activist door de politie meegenomen en wacht hem weer een grote boete.

Het was voor de activist alweer de 22e keer dat hij een stierenvechtersarena van binnen heeft gezien. Peter Janssen is inmiddels geen onbekende meer in de stierenvechterswereld maar het springen in een arena vol met mensen die wél van het stierenvechten houden is weliswaar een goede reclamestunt om in de pers te komen maar de meningen van de aanwezigen zal hij echt niet kunnen veranderen.

Lees ook: De waarheid over de Nederlandse in Spanje wonende anti stierenvechten activist Peter Janssen

De 31-jarige Peter Janssen werd het afgelopen jaar gezocht door de Spaanse justitie omdat hij blijkbaar de Spaanse wet meerdere keren heeft overtreden bij onder andere het stierenvechten in Madrid. Janssen is in Mexico geweest om daar te demonstreren maar na terugkomst in Spanje meldde hij zich afgelopen 20 juni vrijwillig bij de politie.

Komende 18 september moet Janssen voorkomen waarna gekeken wordt of het tot een strafzaak moet komen of niet. Mocht Peter Janssen echter in de tussentijd gewoon doorgaan met zijn acties, dan zal dat door de rechter niet gewaardeerd worden natuurlijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Ik vraag met altijd maar weer af wat voor kick het nu geeft om zo iets te doen als stierenvechten.
    Met al die ellende in de wereld zou je toch denken dat men iets meer waarde hecht aan het leven van zowel mens als dier.
    Hoe kun je je kinderen dan fatsoenlijke normen en waarden bijbrengen als je zelf zo’n slecht voorbeeld geeft.
    Dit maakt de wereld nog rottiger dan die al is.

  2. Zeer moedige actie overigens want deze mensen krijgen vaak behoorlijk klappen van de “fans”, want het is een uiterst gewelddadig en wreed volkje die kunnen genieten van het martelen, lijden en dood van een onschuldig dier!!! Petje af voor hun!!

  3. De bovenste foto met Vergüenza Nacional op het lichaam is Peter niet. Maar dat doet er niet toe, of heeft Peter die ingestuurd? Waar het wel om gaat is dat hij met zijn acties gelukkig veel aandacht krijgt voor het stierenleed. Het is ronduit schandalig dat in de 21e eeuw deze barbaarse evenementen nog plaats vinden in Spanje, Frankrijk en nog een paar Zuid Amerikaanse landen. Zeer dringend tijd dat er een einde komt aan alle gruwelen voor dieren in Spanje. Het ontsiert het land op een manier die het niet nodig heeft.

  4. Goed zo ik hoop dat er nog meer mensen zijn voorbeeld volgen tot dat deze gruwelijke praktijden stoppen anno 2017

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken