skip to Main Content
Op 19 juli krijgt Barcelona er een tweede HEMA vestiging bij

Op 19 juli krijgt Barcelona er een tweede HEMA vestiging bij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Na succesvol vijf winkels te hebben geopend in de hoofdstad van Spanje, Madrid en een winkel in 2016 in Barcelona, zal de Catalaanse stad er op 19 juli een tweede vestiging bijkrijgen. De tweede Catalaanse HEMA winkel wordt geopend in het winkelcentrum Centro Comercial Glories, gelegen aan de Avinguda Diagonal 208, pal naast de Torre Agbar toren.

De laatste HEMA winkel werd december 2016 geopend in Madrid waardoor de hoofdstad van Spanje inmiddels vijf vestigingen heeft. In Barcelona werd de eerste HEMA geopend in mei 2016 en zullen de Catalanen vanaf woensdag 19 juli ook terecht kunnen bij de tweede winkel in Barcelona, dit keer echter in het winkelcentrum Centro Comercial Glories. Veel is er nog niet bekend over deze nieuwe vestiging maar op de website van HEMA España staat deze dag als openingsdatum vermeld.

Eerste winkel

De eerste winkel in Barcelona werd op 25 mei 2016 geopend in de Calle de Portaferrissa nummer 16, een zijstraat van de beroemde Ramblas. Deze winkel was bij opening niet alleen de eerste vestiging in Barcelona en buiten Madrid maar ook meteen de grootste van het land. Daarnaast heeft de HEMA in hetzelfde pand de kantoren gevestigd. De eerste winkel in Barcelona is niet alleen een succes bij de Nederlanders die van heinde en ver naar de Catalaanse stad komen maar ook bij de Catalanen en Spanjaarden die woonachtig zijn in Barcelona en omgeving.

Tweede winkel

Nu zal Barcelona er dus een tweede winkel bij gaan krijgen in het winkelcentrum Centro Comercial Glories, gelegen in de Provençals del Poblenou wijk en niet ver van de kleurige Torre Agbar toren. De HEMA zal niet de enige Nederlandse winkel zijn in dit winkelcentrum aangezien C&A er ook al jarenlang aanwezig is. Daarnaast zijn alle belangrijke Spaanse kledingmerken aanwezig en ook de Fnac etc.

Publiek

HEMA heeft al vanaf het begin in 2014 met de opening van de eerste winkel in Madrid aangegeven dat ze niet voor de Nederlanders gaan in Spanje, dat wil zeggen, het assortiment van de Spaanse winkels is iets anders dan wat men gewend is in Nederland. De HEMA wil de Spaanse markt veroveren met de typische HEMA producten waar de rookworsten en tompoucen voorlopig nog steeds niet tussen zitten 😉

Het lijkt echter wel een succes want in Madrid worden de vijf winkels goed bezocht en worden met name cosmetica spullen, stroopwafels en de ontbijtkoek goed verkocht. Ook de winkel in Barcelona wordt goed bezocht door de Spanjaarden/Catalanen die hun ogen uitkijken vanwege de leuke en eerlijk geprijsde producten van de HEMA. Daarnaast komen er ook veel Nederlanders van heinde en ver en natuurlijk uit Barcelona en omgeving naar de HEMA toe om hun geliefde artikelen te kopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. oh leuk,de hema, de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam
  hoop nu nog een bijenkorf, ook heel goed
  Kan mij iemand zeggen of de hema nog open is in de kalverstraat in amsterdam? ben benieuwd!
  weet het niet, kom nooit meer in nederland

 2. Broodje Hemaworst!!!!!!!!
  Na jaren weg uit NL loopt nu nog steeds het water uit de mond wanneer ik er aan denk.

 3. Spanjaarden weten niet wat de afkorting betekent: Hier Eet Men Afval. (beetje flauw, want het is niet waar, maar ik begrijp niet dat in NL zo veel HEMA’s sluiten). )

 4. Waarom hema’s in Spanje. Integreren, ook tijdens vakanties, of er weg blijven!!!

  1. Zoals ook in het artikel staat, de Hema richt zich niet op de nederlanders en wil alleen europeser gaan na winkels in frankrijk en engeland

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken