Search
menu
Search

Koopje: de duurste caravan die in Nederland en Europa te koop is voor de prijs van een huis in Spanje

Koopje: de duurste caravan die in Nederland en Europa te koop is voor de prijs van een huis in Spanje
Beeld: De Greeff / web

Koopje: de duurste caravan die in Nederland en Europa te koop is voor de prijs van een huis in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ben jij een caravan fan en heb je genoeg geld op de bankrekening staan? Dan is deze caravan van maar liefst 11 meter lang jouw droomcaravan. Eigenlijk is het meer een tiny house op wielen dan een caravan en goede rijvaardigheid is een must om deze 11 meter lange sleurhut door de smalle straatjes in Spanje te rijden of op de camping te manoeuvreren. Maar wat is de prijs van deze zeer luxe caravan en wat krijg je daarvoor? (Bekijk de foto’s en video tour in het Nederlands onderaan dit artikel)

We schrijven regelmatig over prefab woningen en tiny huisjes die je kunt bouwen in Spanje als je een bouwterrein hebt en een goedkope vakantiewoning wilt hebben. Maar stel nou dat je jezelf niet vast wil pinnen op een locatie en dat je liever om de paar maanden ergens anders wilt wonen. Of stel dat je gewoon in luxe stijl op vakantie wilt gaan naar Spanje. Dan is deze Kabe Imperial Hacienda 1000 TDL caravan helemaal jouw ding.

Deze 11,6 meter lange, 2,50 meter brede en 2,78 meter hoge en 2426 kilo zware caravan biedt plaats aan 7 personen en staat te koop voor 154.723 euro. Het maximale gewicht is 2.800 kilo wat betekent dat je hem gewoon kunt vervoeren met een auto die dat gewicht aan kan en je een normaal BE-rijbewijs hebt.

Voor dat geld krijg je natuurlijk wel wat moois. Zo heb je vloerverwarming, een panoramadak en grote ramen, een isolatie zodat je bij -25 nog steeds heerlijk warm binnen zit, een verwarmde skibak voor je wintersportuitrusting, een airco zodat je bij 40 graden heerlijk koel naar buiten kunt kijken, een enorme eet/zithoek met lederen bekleding en een uitschuifbank, een keramiek toilet dat slechts een keer per jaar (na 90 bezoeken) geleegd hoeft te worden omdat alles meteen verbrand wordt, een ruime douche, een ingebouwde stofzuiger om je paleis op wielen schoon te houden, een uitgebreide keuken met oven, grill, magnetron, afzuigkap, inductiekookplaat (dus geen gas) en een grote koelkast die aan beide kanten geopend kan worden, een standaard alarmsysteem, wifi router, enorm veel opbergruimte, een tweepersoonsbed met elektrisch verstelbaar hoofdeinde en een stapelbed met kleine zithoek en mogelijkheid tot een vierde bed.

Zoals de caravan nu te koop staat bij De Greeff in Grave, heeft deze een verkoopprijs van 154.723 euro. Dat komt omdat er voor duizenden euro’s extra’s aan fabrieksopties zijn toegevoegd. De Kabe Imperial Hacienda 1000 TDL is namelijk al te koop vanaf 122.705 euro in de basisuitvoering. Als je snel bent kun je de dure versie nu gaan halen in Grave (bezichtigen alleen op afspraak). Wil je een nieuwe bestellen en laten aanpassen, dan kan het zijn dat je op de wachtlijst komt en pas in 2023 op vakantie kunt gaan met je 11 meter lang paleis op wielen. Er worden slechts drie of vier van deze caravans gebouwd per jaar en ondanks de hoge prijs is er toch veel vraag naar. (beelden: De Greeff / web)

  • car1
  • car2
  • car3
  • car4
  • car5
  • car6
  • car7
  • car8
  • car10
  • car11

Noot van de redactie: dit artikel is niet gesponsord en is alleen informatief geschreven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?