Search
menu
Search

Waar gaan de inwoners van Spanje deze zomer op vakantie?

Waar gaan de inwoners van Spanje deze zomer op vakantie?
Beeld: Canva

Waar gaan de inwoners van Spanje deze zomer op vakantie?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De consumentenorganisatie OCU heeft een enquête gehouden om zo te achterhalen wat de vakantieplannen zijn van de inwoners van Spanje. Waar gaan ze het liefst op vakantie, waar verblijven ze het liefst en hoeveel geven ze uit. Daaruit blijkt dat het strand de populairste vakantiebestemming is, het hotel het meest geboekt wordt en dat het deze zomer een low cost vakantie wordt.

De OCU is Spanje’s grootste onafhankelijke consumentenorganisatie ter verdediging van de rechten van de consumenten in Spanje, te vergelijken dus met de Nederlandse Consumentenbond. Dit keer heeft de OCU een enquête gehouden en hebben ze 1.000 leden om hun vakantieplannen gevraagd waaruit de volgende conclusies getrokken kunnen worden.

Het strand is en blijft de populairste bestemming met 56% van de deelnemers die voor een strandvakantie kiest (a la playa). Als tweede op de lijst met 16% staat de vakantie in het dorp (al pueblo), vaak het geboortedorp of de plaats waar de grootouders wonen. Als derde met 12% staat een reis naar het buitenland (al extranjero) op de lijst gevolgd door de vakantie in de bergen/natuur (a la montaña) met 11% en als laatste naar een andere bestemming (a otro lugar) met 5%.

Een op de drie vakantiegangers kiest voor een verblijf in een hotel met 33% gevolgd door een verblijf in een huurappartement met 20%. Als derde en vierde staan een verblijf in een vakantiewoning in eigendom met 18% en in huis bij familie met 18% op de lijst. Een vakantie op de camping staat als vijfde op de lijst met 6% gevolgd door een andere plaats met 4% en in huis bij vrienden met 2%.   

Wat duidelijk is, is dat de zomervakantie 2022 een low cost vakantie gaat worden want 47% van de deelnemers is van plan minder dan 1.000 euro uit te gaan geven deze zomervakantie. 25% zegt tussen de 1.000 en 2.000 euro uit te gaan geven en 17% zal meer dan 2.000 euro uitgeven tijdens de vakantie. 

De goedkoopste vakantie is als men naar het dorp (al pueblo) gaat wat minder dan 500 euro kost volgens de OCU terwijl 8 van de 10 deelnemers zegt in het dorp niet meer dan 1.000 euro uit te geven. De tweede goedkope optie is die van naar de bergen/natuur te trekken voor de welverdiende vakantie. De vakantie in het buitenland is het duurste van allemaal waarbij dat makkelijk meer dan 2.000 euro kan kosten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?