skip to Main Content
Chaos met bagage op vliegveld Barcelona

Chaos met bagage op vliegveld Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

koffers3BARCELONA – Duizenden vliegtuigpassagiers zijn de afgelopen dagen zonder hun bagage vanaf het Barcelona vliegveld naar hun bestemming gevlogen. Door overbelasting van de bagageverwerking zijn sinds vorige week zeker 6.000 koffers achtergebleven op de luchthaven en niet in de toestellen geladen. Het gaat daarbij met name om de koffers van passagiers van Vueling toestellen.

Dankzij een overbelasting van de kofferbanden konden de koffers niet op tijd worden ingeladen in de vliegtuigen waardoor veel passagiers hun bagage niet ontvingen. Volgens de Spaanse luchtvaartdiensten is de schuldige de afhandeling van vliegmaatschappij Vueling die vanwege diverse omstandigheden flinke problemen had.

Volgens Vueling is het merendeel van de koffers al bij de eigenaren geleverd en is de situatie onder controle. Vueling neemt de schuld op zich maar vermeld daarbij wel dat dit is ontstaan door een samenloop van omstandigheden zoals een brand op het vliegveld in Rome op 31 juli, een elektriciteitsprobleem op de Balearen en de grote stroom van passagiers in augustus. Werknemers van de maatschappij Groundforce leggen de schuld echter bij Vueling aangezien er een groot personeelstekort is.

Volgens lokale media zijn vooral Spaanse vakantiegangers het slachtoffer van de bagagechaos. Het is niet bekend of ook Nederlandse en Belgische passagiers iets hebben gemerkt van de kofferchaos. De achtergebleven koffers zijn zo lang op de luchthaven van Barcelona opgeslagen en zullen zo snel mogelijk vervoerd worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken