skip to Main Content
Vliegveld Mallorca krijgt deze week meer dan één miljoen vliegtuigpassagiers te verwerken

Vliegveld Mallorca krijgt deze week meer dan één miljoen vliegtuigpassagiers te verwerken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het zal deze week opnieuw druk gaan worden op het vliegveld van Son Sant Joan in de stad Palma op Mallorca met in totaal een verwachte 1.060.980 vliegtuigpassagiers. Ondanks het feit dat dit gedurende de tweede week van augustus een enorm aantal is, was het de eerste week van augustus toch drukker met 48.751 meer aan passagiers die gebruik maakten van het vliegveld van Mallorca.

De tweede week van augustus is samen met de eerste week van deze traditionele vakantiemaand een van de drukste momenten van het vliegveld van Mallorca. De ruim 1 miljoen passagiers zullen in maar liefst 6.400 vliegtuigen naar Mallorca gaan komen, 340 vliegtuigen minder dan gedurende de eerste week van deze vakantiemaand.

De drukste dag zal komende zaterdag zijn met 178.902 passagiers in 1.060 vliegtuigen op een dag. Op zondag zal het ook erg druk zijn met 165.503 passagiers en 986 vliegtuigen. De derde drukke dag zal de dinsdag zijn met 151.382 passagiers en 899 vliegtuigen gevolgd door de vrijdag met 149.438 passagiers en 909 vliegtuigen.

De minst drukke dagen zijn vreemd genoeg de maandag met “slechts” 134.252 passagiers en 831 vliegtuigen, de donderdag met 139.257 passagiers en 852 vliegtuigen en woensdag met 144.245 passagiers en 863 vliegtuigen.

Ondanks deze enorme drukte op het vliegveld van het grootste en drukste eiland van de Balearen, verloopt alles zonder al teveel problemen. Zo zijn er geen, zoals in Barcelona, extreem lange rijen met wachtende passagiers bij de veiligheidscontroles en kan men zonder al te veel problemen inchecken bij de honderden balies. Ook hebben de vliegtuigen geen noemenswaardige vertragingen wat een hele kunst is als het zo druk is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Op Marktplaats word je meteen van de site gemikt indien je verwijst naar een site die je voor eigen reclame gebruikt.
    Toch?

  2. Ons gezin vliegt regelmatig, en is erg blij met hoe soepel alles altijd verloopt op de luchthaven alhier. Zo ook onze internationale gasten van ons Guesthouse Dulce Vida Mallorca, zij roemen de luchthaven van Palma de Mallorca steevast.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken