skip to Main Content
2.500 evacuees vanwege grote bosbrand in Llutxent (Valencia)
Levante-emv

2.500 evacuees vanwege grote bosbrand in Llutxent (Valencia)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

2.500 evacuees vanwege grote bosbrand in Llutxent

Levante-emv

VALENCIA – De politie en brandweer hebben 2.500 inwoners van diverse gemeenten en wijken in de omgeving van Llutxent in de provincie Valencia moeten evacueren vanwege een bosbrand. Deze brand ontstond maandagmiddag en heeft op het moment van schrijven al meer dan 1.500 hectare natuur verwoest. De brand is waarschijnlijk ontstaan door bliksem.

 NIEUW BERICHT: Bosbrand Llutxent in Valencia grootste tot nu toe in Spanje 

De cocktail van klimatologische omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat de bosbrand die maandagmiddag binnen de gemeentegrenzen van Llutxent in Valencia ontstond, makkelijk om zich heen kon grijpen en al meer dan 1.500 hectare natuur heeft verwoest.

Men spreekt in dat soort gevallen over de “30-regel” wat inhoudt: een temperatuur van meer dan 30 graden, een luchtvochtigheidsgraad onder de 30% en windsnelheden van meer dan 30 km/u.

Vanwege de brand moesten in totaal uit voorzorg 2.500 inwoners geëvacueerd worden waaronder inwoners van een bejaardentehuis in La Drova in Barx en de wijken Montesol, Rochera en Montepino (Gandia). Het natuurgebied El Surar wordt door de oprukkende vlammenzee bedreigd en men doet er alles aan om verwoesting te voorkomen.

De brandweer is samen met militairen met meer dan 600 mensen op de grond en met 9 blushelikopters en vliegtuigen vanuit de lucht bezig het vuur te bestrijden.

Tot nu toe gaat het om de grootste bosbrand in de deelstaat Comunidad Valenciana en de tweede grote van het jaar, na de bosbrand in Huelva waar 1.700 hectare natuur werd verwoest.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Het verbrand gebied is al gestegen tot 2600 hectare.

  Het team van milieuagenten die werkzaam zijn in de onderzoeksgroep naar de oorzaken van de brand in Llutxent (Valencia) hebben geografisch kunnen vaststellen dat de bron van het vuur in Llutxent een blikseminslag was op een boom bij zonsopgang op maandag 6 augustus 2018.

  Bevolking van Pinet werd als preventieve maatregel reeds geevacueerd en baan CV-608 is hierdoor onderbroken (zelf waargenomen : met politie bewaking).
  Baan CV-675 naar Barx is in beide richtingen onderbroken totdat de veiligheid in het gebied is gegarandeerd.
  Blusactiviteiten aan de berg nabij La Drova.
  Vuurhaarden nabij Vall d’Albaida en La Safor.
  Een vuurhaard is reeds te zien vanuit Gandia.

  Twittergroepen die actief zijn in de bestrijding van de vuurhaarden :
  @ Guardia Civil
  @ AT_Brif
  @ UBE_bombers
  @ BombersValencia
  @ PLGandia
  @ UMEgob
  @ GVA112
  @ CruzRojaVLC
  @ GVAsanitat
  # BRIF
  # PL

  Informatie met veel foto’s op
  https://twitter.com/hashtag/IFLlutxent?src=hash

 2. Wij zijn van la drova. De brand is nog steeds actueel maar bij ons onder controle. Er was een verplichte evacuatie vanwege de rookontwikkeling. Ze zijn nog volop aan het blussen. We hopen vandaag terug naar huis te kunnen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken