skip to Main Content
Hittegolf Spanje eist levens van 6 en misschien 7 personen
El Pais

Hittegolf Spanje eist levens van 6 en misschien 7 personen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Hittegolf Spanje eist levens van 6 en misschien 7 personen

El Pais

MADRID – De hittegolf die het land in haar greep had tussen 1 en 5 augustus is weliswaar officieel voorbij maar het extreem warme weer heeft helaas het leven gekost aan 6 personen. Vorige week overleden er al 3 personen waarvan 2 in Murcia en 1 in Barcelona maar daar zijn het afgelopen weekend drie nieuwe doden bijgekomen, 2 in Tarragona en 1 in Cáceres. De dood van een 40-jarige Duitser wordt nog onderzocht maar hij zou de zevende dode kunnen zijn.

Tussen woensdag 1 en zondag 5 augustus had Spanje te maken met de eerste hittegolf van deze zomer waarbij de hoogste temperatuur van 46,6 graden werd gemeten in Huelva, Andalusië. Het extreem warme weer is echter gevaarlijk en dat is wel weer gebleken nu er gedurende deze warme dagen zes personen om het leven zijn gekomen.

Tarragona (2)

Afgelopen zaterdag overleden er in en nabij de Catalaanse stad Tarragona aan de Costa Dorada twee mannen als consequentie van de hoge temperaturen die op die dag tot 39 graden opliepen. Beide mannen werden opgenomen in het ziekenhuis waar ze later overleden. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de mannen aangezien beiden geen ID-kaart bij zich droegen.

Cáceres (1)

In de provincie Cáceres in Extremadura is zondag een 81-jarige man in de gemeente Miajadas overleden als gevolg van de hoge temperaturen. Het is niet helemaal duidelijk wat er met deze man gebeurt is. De medische dienst in Extremadura moest het afgelopen weekend in totaal tien personen helpen omdat deze problemen hadden met de hoge temperaturen.

Barcelona (1)

In de stad Barcelona werd op vrijdag in de Calle Berlin door wandelaars een man gevonden die op straat lag. De man lag op de stoep met bloed in zijn mond en was al dood toen men hem aantrof.

Murcia (2)

In Murcia overleden twee personen door de hittegolf. Op woensdag is een 48-jarige mannelijke straatwerker tijdens het werk aan een autoweg onwel geworden en overleed niet veel later in het ziekenhuis. Diezelfde dag overleed een 78-jarige man toen deze in zijn groentetuin aan het werk was.

Santiago de Compostela (1)

Officieel is de dood van een 40-jarige Duitse pelgrimganger in de gemeente Cacerña de Cañaveral langs de Camino de Santiago geen dood als gevolg van de hittegolf maar de autoriteiten onderzoeken nog de doodsoorzaak. Mocht blijken dat deze man overleden is door de hitte dan kan de Duitser het zevende dodelijke slachtoffer worden.

In dat geval zou de trieste teller gelijk zijn als die van heel 2017. Gedurende het afgelopen jaar overleden er namelijk zeven personen als gevolg van “olas de calor” ofwel hittegolven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken