skip to Main Content
Juridische problemen voor nieuwe PP-leider Pablo Casado vanwege master
Archieffoto

Juridische problemen voor nieuwe PP-leider Pablo Casado vanwege master

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Juridische problemen voor nieuwe PP-leider Pablo Casado vanwege master

Archieffoto

MADRID – Ten tijde van de problematiek rondom de master van de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid en de inmiddels voormalige PP regiopremier van de deelstaat Madrid Cristina Cifuentes, liet Pablo Casado al van zich horen. Hij liet toendertijd diverse documenten zien waaruit moest blijken dat hij wel zijn master netjes heeft gehaald.

Op dat moment werd er niet zoveel aandacht aan besteed maar nu is diezelfde Pablo Casado sinds enkele weken de kersverse Partido Popular (PP) partijleider en opvolger van Mariano Rajoy. Het duurde dan ook niet lang of de problematiek rondom de Master van de PP-leider kwam ook aan bod.

Na een onderzoek concludeert de rechter dat er sprake kan zijn van een strafbaar feit want uit gegevens en gesprekken met getuigen blijkt dat Pablo Casado de Master niet op de correcte manier heeft weten te bemachtigen. In ieder geval niet op de manier die geldt voor alle andere leerlingen die dezelfde soort master willen halen.

Het blijkt namelijk dat Casado van de 22 verplichte cursussen/lessen (asignaturas) er slechts 4 voltooid heeft. De werken die hij dan ook presenteerde ten tijde van de persconferentie toen de Cifuentes problematiek de Spaanse pers beheerde hebben dan ook te maken met die 4 lessen/cursussen. En wat is er gebeurd met de overige 18 asignaturas?

Zoals het er nu op lijkt heeft Casado zijn master door middel van vriendjespolitiek en invloed weten te bemachtigen wat in Spanje een strafbaar feit is. Daarnaast zijn er getuigen die ten eerste zeggen dat Casado geen enkele les heeft gevolgd, zijn er leraren die niets weten van Casado en zijn er leerkrachten die tegen de rechter hebben bevestigd dat zij Pablo Casado in opdracht de master moesten geven.

De rechter die de hele zaak-Casado onderzoekt ziet een misdrijf en strafbare feiten en heeft de zaak overgedragen aan het Hooggerechtshof die nu verder moet beslissen wat er gaat gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Treurig dat je een master kun krijgen op die manier, geeft minder vertrouwen in de waarde van de Spaanse diplomas.
  Tsja Casado is een oplichter, maar dat is traditie bij de PP (niet alleen daar trouwens), blijft dweilen met de kraan open het niveau van politici hier.

 2. Jammer van Casado, ik vond hem een verademing en was juist zo blij dat die vervelende Soraya Saenz de Santamaria – wier triomfantelijk lachje eindelijk tot een moeilijk grijnsje bevroor toen Casado bleek te hebben gewonnen – uit beeld verdween, dat geldt ook voor Cospedal. Als hij wegmoet, heb je kans dat die figuren toch weer boven komen drijven.
  Het Nederlands van Remco Stoffer mag overigens wel eens worden afgestoft. Wat een fouten!

  1. Weer iemand die klaagt over de spelling. Last vd hitte? Ik zou zeggen: probeer het ook eens van Nederlands naar Spaans, kijk wat jij er van terecht brengt

  1. Beste opa.

   Wat heeft dit met moddergooien te maken.Hier heeft iemand in de politiek bewust gelogen en wordt daarvoor gestraft. Logisch lijkt mij.

    1. Helemaal met je eens opa.Helaas blijkt ook hier dat hij ( nog steeds ) geen antwoorden op de gerezen vragen kan geven.

 3. Wéér een harde klap voor de PP. Ze dachten aan een nieuwe start te beginnen, met zo’n jonge en dynamische Casado. Helaas, het lijkt nu er sterk de zelfde wending te krijgen als die van Cifuentes, oud< Regio-Madrid president, met haar valse Master.
  PP ligt dus weer op de hakkenplank. Goed voor de democratie

 4. Ik ben absoluut geen PP-fan maar ik erger me enorm aan diegenen die veroordelen (expliciet of geïnsinueerd) vóór er geoordeeld werd. Of dat nu de voorzitter van de PP of Catalaanse politici betreft.

  1. Beste Miel.

   De onderzoeksrechter Medel kan Casado niet veroordelen. ( aforamiento beschermt politici in Spanje tegen veroordelingen door een lagere rechtbank )Daarom moet de zaak naar het Hooggerechtshof.De rechter zegt wel dat er voldoende aanwijzingen zijn dat de master gegeven werd als een gift om studenten te belonen met een relevante politieke positie of hen die nauwe persoonlijke of professionele banden hadden met professor Alvarez Conde .
   Dit zijn dus geen insuniaties, maar feiten beste Miel.

 5. Dit is normaal voor de PP. Ze wisten al voordat hij gekozen werd dat dit eraan zat te komen.
  Dat je je dan toch laat kiezen zegt genoeg over de PP en Casado. Deze partij is een nest van corruptie en bedrog. Weer blijkt hier dat Spanje zijn verleden nooit heeft kunnen afschudden.Was dit wel gebeurd dan denk ik dat een partij als de PP nooit was ontstaan of in ieder geval nooit zo’n machtsfactor was geworden in de Spaanse politiek,

 6. Wat een poppenkast is die Spaanse politiek toch, met vooral de PP aan kop. Ergens ook wel weer grappig. In Nederland kreeg je vroeger zegeltjes bij de boodschappen. In Spanje geven ze je gewoon een Masters diploma!????

 7. Ten eerste zouden politici eerst wat werk ervaring moeten op doen alvorens de politiek in te gaan. Dan ook nog eens fraude plegen met je diplomas is ronduit bizar en hiermee een hoge positie behalen is doodeenvoudig corrupt.

 8. Echt niet verwonderlijk dat een land niet naar behoren functioneert als zelfs de leiders geen diploma hoger onderwijs hebben.

  1. Of je een betere leider wordt door een hogere opleiding is maar de vraag natuurlijk.
   Maar feit is wel dat het oliedom is dat straks de nieuwe leider ook weg kan gaan door iets dat zijn collega ook al is overkomen….en dat de PP leden op hem stemden terwijl dit al speelde toont ook aan dat mensen zich maar wat graag laten blijven belazeren door de politiek.
   Op deze manier blijft er van zo´n partij in een zeer korte tijd maar bar weinig over, eens zien of er tussen de nieuwe orde iemand zit die wel zich een waardig leider zal tonen nu het hard nodig is.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken