skip to Main Content
Mercadona gaat in 2019 papieren tassen aanbieden in alle supermarkten in Spanje
Mercadona.es

Mercadona gaat in 2019 papieren tassen aanbieden in alle supermarkten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Mercadona gaat in 2019 papieren tassen aanbieden

Mercadona.es

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is begonnen met de tweede proefperiode met papieren boodschappentassen in de supermarkten in Spanje. Tijdens de eerste proefperiode ging het nog om 11 supermarkten maar daar zijn 55 nieuwe supermarkten waar papieren tassen te vinden zijn bijgekomen. In 2019 moeten alle 1.626 supermarkten de papieren tassen hebben.

De Mercadona doet waar de Lidl en Carrefour in Spanje al mee zijn begonnen, de plastic boodschappentasjes vervangen voor milieuvriendelijke papieren tassen. Mercadona gaat echter niet helemaal het plastic opgeven want er zullen nieuwe plastic zakjes in twee formaten komen die uit 50%-70% gerecycled plastic bestaan.

Eind 2019 moeten alle 1.626 Mercadona supermarkten nog maar een paar mogelijkheden hebben wat betreft materiaal om boodschappen in te vervoeren. Gehandhaafd blijven de bekende herbruikbare raffia-tassen die voor 0,50 euro verkocht worden waarmee de Valenciaanse supermarktketen al het gebruik van plastic wist te verminderen.

Er zullen ook nog plastic tasjes worden aangeboden in twee formaten maar die zullen uit gerecycled plastic bestaan en een kostprijs hebben van 0,05 en 0,10 euro. Daarnaast zullen de nieuwe papieren tassen verkocht gaan worden met een verkoopprijs van 0,10 euro voor de kleine versie en 0,15 euro voor de grotere versie.

Bij de eerste proefperiode was er ook sprake van kartonnen opvouwbare dozen met een verkoopprijs van 0,50 euro maar daar wordt in het persbericht van Mercadona niet meer over gesproken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Voer statiegeld in op alle plastic flessen en blik (en zeker de waterflessen). Maak minder plastic in plastic verpakkingen. En papieren zakken… hoe zit het met de bomen, lijkt me ook geen echte oplossing. en laten we ons ook focussen op de grote vervuilers, zoals de bedrijven, de plasticindustrie. Dan zijn we allemaal goed bezig.

  2. Dat er minder plastic moet komen is een feit. Dat de leveranciers van de plastic en kartonnen tassen de grote verdieners zijn is ook een feit.
    Waarom geen statiegeld op de drankflessen zoals water , cola ,limo, etc ??
    Dat kost de leverancier geld want die moet alles weer leeg terug nemen en een machine daarvoor aanschaffen. Wie dat ook moge zijn maakt niet uit. Ze kunnen het niet bij de consument halen want de producten blijven net zo duur als altijd.

  3. Vroeger zag je nooit een Spanjaard met eigen tas bij de kassa. Nu komt het wel steeds vaker voor. Prijs zou best hoger mogen zijn.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken