Rennen voor een plekje op het strand in Cullera (video)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Rennen voor een plekje op het strand in Cullera (video)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het was weer rennen geblazen voor de veelal gepensioneerden die zoals elke zomer weer hun dagen op het strand van de badplaats Cullera in de provincie Valencia doorbrengen. Elke ochtend staan voor 8 uur de mannen netjes in een rij te wachten om hun strandstoelen en parasols te planten op de felbegeerde eerste stukjes strand bij de zee.

Britse toeristen klagen vaak over de Duitse vakantiegangers die strandbedjes bij zwembaden bezetten met handdoeken en die klacht geldt meestal ook andersom. De Spanjaarden kunnen er echter ook wat van, het “strandje-pik” spel wat als een klassieker beschouwd kan worden op veel stranden in Spanje.

Het gaat in de meeste gevallen om ouderen van dagen die hun stoelen en parasols klaar willen zetten op een plaats op de eerste lijn op het strand en pal aan zee. In Cullera is het verboden om tussen 5 en 8 uur ‘s-morgens het strand op te gaan omdat de stranden klaargemaakt worden voor een nieuwe dag. Zou dat niet het geval zijn geweest dan had de brigade al om 7 uur op het strand hun stoelen en parasols neergezet.

In dit geval gaat het om een video van de krant Levante-emv over de zomer-traditie in Cullera maar dit fenomeen gebeurt overal langs de Spaanse kust waar, in de meeste gevallen, veel Spanjaarden op vakantie gaan.

Video: Levante-emv.com

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.