skip to Main Content
Rennen voor een plekje op het strand in Cullera (video)
Archieffoto

Rennen voor een plekje op het strand in Cullera (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Rennen voor een plekje op het strand in Cullera

Archieffoto

VALENCIA – Het was weer rennen geblazen voor de veelal gepensioneerden die zoals elke zomer weer hun dagen op het strand van de badplaats Cullera in de provincie Valencia doorbrengen. Elke ochtend staan voor 8 uur de mannen netjes in een rij te wachten om hun strandstoelen en parasols te planten op de felbegeerde eerste stukjes strand bij de zee.

Britse toeristen klagen vaak over de Duitse vakantiegangers die strandbedjes bij zwembaden bezetten met handdoeken en die klacht geldt meestal ook andersom. De Spanjaarden kunnen er echter ook wat van, het “strandje-pik” spel wat als een klassieker beschouwd kan worden op veel stranden in Spanje.

Het gaat in de meeste gevallen om ouderen van dagen die hun stoelen en parasols klaar willen zetten op een plaats op de eerste lijn op het strand en pal aan zee. In Cullera is het verboden om tussen 5 en 8 uur ‘s-morgens het strand op te gaan omdat de stranden klaargemaakt worden voor een nieuwe dag. Zou dat niet het geval zijn geweest dan had de brigade al om 7 uur op het strand hun stoelen en parasols neergezet.

In dit geval gaat het om een video van de krant Levante-emv over de zomer-traditie in Cullera maar dit fenomeen gebeurt overal langs de Spaanse kust waar, in de meeste gevallen, veel Spanjaarden op vakantie gaan.

Video: Levante-emv.com

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Stukken strand worden heel veel door uitbaters met strandstoelen stoelen
  in beslag genomen, voor de toeristen die je moet betalen. Wie heeft
  elke dag geld voor zoiets?
  Spanjaarden wonen hier en geef hun ook voldoende ruimte
  om hun eigen parasol en stoeltje weg te zetten, voor niets.
  Kom mensen geef iedereen de ruimte. En die toeristen
  moeten niet om 5 uur al badlakens op strandbanken gaan leggen
  dat is asociaal. Ik woon al jaaaaaaaren in landen waar ze zeestranden
  hebben, en nu woon ik in Spanje.

 2. Zie ze eens rennen deze sportieve oudjes en ik geef ze groot gelijk. Jarenlang “keihard” gewerkt bij de Spaanse overheid en dan kunnen ze niet op hun eigen strand zitten omdat de strandtenten alles claimen en vol zetten met ligbedden en parasols. Er was toch een regel dat er 6 meter vrij moet blijven vanaf de vloedlijn o.a. voor wandelaars. Dat zie ik niet want de stoeltjes en ligbedden staan bijna in het water. Jammer dat er geen eb en vloed is.

 3. Grappig en zielig. Bij het zien van die volle stranden (en zwembaden) met elkaar beconcurrerende mensen ben ik steeds weer blij dat wij altijd wel een rustig strandje vinden…..

 4. Het idee al dat je zulke dingen doet maar nog veel idioter vind ik dat die mensen het in hun malle hoofd halen om in de zon te gaan zitten.
  Het kan ook zo zijn dat ze de chirurgen graag werk bezorgen en hun zo gekweekte melanoompjes lekker weer weg kunnen laten halen.
  Het is zoooooo gevaarlijk deze periode in de volle zon te gaan zitten. Ook met factor 50. Maar dat weet toch zo langzamerhand iedereen wel.
  Of niet toch?

  1. Precies, die mensen leren het nooit en die lopen s’winters natuurlijk de zonnecentra plat.
   Zeg je huidkanker dan begrijpen ze niet wat je bedoel of ze zeggen het valt wel mee.

 5. En maar klagen over de jeugd van tegenwoordig!!!!!!
  Wij als bejaarden gaan bewust achteraan zitten
  Kinderen aan 1e lijn
  Zo moet het zijn
  Voor mij mag er ook nog verbod komen voor ouderen aan 1e lijn
  Schande aan deze bejaarden

  1. Nou ik weet wel betere stranden dan dat van Cullera, en al helemaal als al die Spaanse gepensioneerden luid in lijn met elkaar zitten te mekkeren….

    1. Sabine, ze hoeven helemaal niet te fluisteren, het harde praten zit in hun genen en dat heb je gewoon te accepteren. Echter neem ik op het strand wél afstand van die decibellen. Moet je eens meemaken als men over politiek begint te ouwenelen, nou dan blijf ik liever uit de buurt.

 6. Egoïsme met een hoofdletter. Ik heet Alexander….alles voor mij, niets voor een ander. Wordt dat de toekomst? Grrrrr.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by