Search
menu
Search

Rennen voor een plekje op het strand in Cullera (video)

Oeps ... foto ontbreekt!

Rennen voor een plekje op het strand in Cullera (video)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het was weer rennen geblazen voor de veelal gepensioneerden die zoals elke zomer weer hun dagen op het strand van de badplaats Cullera in de provincie Valencia doorbrengen. Elke ochtend staan voor 8 uur de mannen netjes in een rij te wachten om hun strandstoelen en parasols te planten op de felbegeerde eerste stukjes strand bij de zee.

Britse toeristen klagen vaak over de Duitse vakantiegangers die strandbedjes bij zwembaden bezetten met handdoeken en die klacht geldt meestal ook andersom. De Spanjaarden kunnen er echter ook wat van, het “strandje-pik” spel wat als een klassieker beschouwd kan worden op veel stranden in Spanje.

Het gaat in de meeste gevallen om ouderen van dagen die hun stoelen en parasols klaar willen zetten op een plaats op de eerste lijn op het strand en pal aan zee. In Cullera is het verboden om tussen 5 en 8 uur ‘s-morgens het strand op te gaan omdat de stranden klaargemaakt worden voor een nieuwe dag. Zou dat niet het geval zijn geweest dan had de brigade al om 7 uur op het strand hun stoelen en parasols neergezet.

In dit geval gaat het om een video van de krant Levante-emv over de zomer-traditie in Cullera maar dit fenomeen gebeurt overal langs de Spaanse kust waar, in de meeste gevallen, veel Spanjaarden op vakantie gaan.

Video: Levante-emv.com

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?