skip to Main Content
Vierjarige komt om het leven nadat hij in een opblaasboot zeeinwaarts werd geduwd in Cádiz
20 Minutos

Vierjarige komt om het leven nadat hij in een opblaasboot zeeinwaarts werd geduwd in Cádiz

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

4-jarige op luchtbed om het leven gekomen in Cádiz

20 Minutos

CÁDIZ – Een vierjarige jongen is verdronken nadat hij in zijn oranje gekleurde opblaasboot door de stroming de open zee werd ingeduwd en in het water was gevallen. Dit trieste ongeval gebeurde bij het strand Playa del Retín in de gemeente Barbate in de provincie Cádiz. Bij de zoektocht waren de kustwacht, Protección Civil en het Rode Kruis betrokken.

Om 18.40 uur was het de Guardia Civil die via Twitter waarschuwde dat er een oranje gekleurd opblaasboot met daarin een vierjarige jongen de zee in was gedreven. Meteen werd er een zoektocht opgezet waarbij de kustwacht en Protección Civil was betrokken terwijl ook het Rode Kruis met waterscooters op zoek ging naar de jongen. Aangezien het om een “wild” strand gaat was er geen strandservice zoals strandwachten aanwezig.

Helaas werd het lichaam van de jongen in het water gevonden waarna men deze meenam naar het strand en nog probeerde te reanimeren maar zonder succes.

Iets soortgelijks gebeurde ook al op 19 juli voor de kust van Sant Carles de Ràpita in de provincie Tarragona toen een vierjarig meisje gered kon worden nadat zij op een opblaasbare eenhoorn de open zee was ingedreven. Dit meisje werd al zwemmend in zee gevonden en overleefde het.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. ja dat klopt i vele veel te veel zitten de ganse dag te vingeren ik noen ze allen ZOMBIES enkel oog voor wat onzin er geschreven word op sociale media

 2. Geen kinderen alleen waaien gewoon op rubber bootje de zee in, het is oppassen geblazen als de wind er is, volwassen kunnen het ook niet aan meer terug roeien. Gezien in 1964 , mijn vader tuurde de zee gewoon af met verrekijker tot hij ineens een bootje zag en iemand die zwaaide, gelukkig had iemand een motorbootje, was een volwassen man !

 3. Een intriest bericht, hoe erg moet het zijn je kind te verliezen. Als ouders draag je dit je leven met je mee. Dat de reacties dan van dit niveau zijn, meteen de schuldige zoeken, hoe Spaans. We waren er niet bij, weten niet wat de ouders op dat moment deden (iemand vroeg ze wat, de parasol waaide weg, of iets anders onschuldigs met tragische afloop).

 4. Ja U heeft volkomen gelijk echter het valt mij steeds meer op dat de ouders zitten of lopen te vingeren met de smartphone of Ipod en niet meer op de kinderen letten.
  De nieuwe generatie.

 5. Dat zie ik hier ook vaak gebeuren. Dat kinderen te ver in zee gaan met bootje. Helaas doen dr strandwacht van rodekruis er niks aan en kijkt gewoon om zich heen. Ook als een skysurfer zwaar in problemen is ondernemen ze GEEN actie. Dat hebben wij afgelopen 2weken 3x gezien.

  1. En hoe zit het dan met de eerst verantwoordelijken, namelijk de ouders! Als je met je kinderen naar een onbewaakt stand gaat en dan niet oplet als ze met zo’n opblaasboot de zee in gaan, ben je voor mij de hoofdschuldige. Onbegrijpelijk dat ze niet beter opletten.

     1. Oooops, neem mij vooral niet kwalijk Maria, maar ik wist niet dat ik geen correctie mocht aanbrengen voor mijn eigen taalfout!???

   1. Ja U heeft volkomen gelijk echter het valt mij steeds meer op dat de ouders zitten of lopen te vingeren met de smartphone of Ipod en niet meer op de kinderen letten.
    De nieuwe generatie.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken