skip to Main Content
Van tropennacht naar equatoriale nacht in Spanje
123rf

Van tropennacht naar equatoriale nacht in Spanje

MADRID – Sommige delen langs de kust in Spanje zoals in de regio Valencia, Catalonië, Murcia, Balearen en Andalusië hebben deze dagen niet alleen te maken met een tropennacht of ‘tropische’ nacht maar ook met een ‘equatoriale’ nacht. Terwijl ook Nederland en België te maken hebben gehad met tropennachten in juni en juli is het fenomeen ‘noche ecuatorial’ minder of niet bekend.

‘Noches tropicales’ zijn nachten waarbij de temperatuur minimaal 20 graden is gedurende de nachtelijke uren, na middernacht dus. Hier wordt echter nogal eens over gediscussieerd aangezien een tropische nacht of tropennacht langs de Middellandse Zee geheel anders kan zijn dan in het midden van Spanje vanwege het verschil van de gevoelstemperatuur en luchtvochtigheidsgraad die aan de kust hoger zijn.

Maar als de minimumtemperatuur (‘s nachts dus) niet onder de 25 graden komt wordt in Spanje ook gesproken van ‘noches ecuatoriales’ wat vrij vertaald naar het Nederlands ‘equatoriale nachten’ betekent. Het gaat in feite om een nacht die erg ‘bochornosa’ is waarbij er gesproken kan worden van een intense, vochtige en zinderende hitte.

Het zijn nachten waarbij slapen met een airconditioning of een ventilator aan bijna noodzakelijk is. Voor diegene die deze luxe niet hebben is het soms een uitkomst om op straat te wachten totdat de temperatuur naar beneden gaat. Dat gebeurt nog al eens in steden waar vaak hele families met stoelen en tafels op straat zitten voor verkoeling omdat het in de appartementen niet te harden is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. Over welke groep mensen heb je het Ikke? Bij Leroy Merlín zijn die units voor nog geen 200 euro te koop.
      Geef toe zal voor veel mensen een uitgaven zijn maar dat zijn ook de terrasbezoekjes die Ik toch heel mensen zie doen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken