Baskische regioregering spreekt over een tweede corona-golf

Baskische regioregering spreekt over een tweede corona-golf
Beeld: 123rf

Baskische regioregering spreekt over een tweede corona-golf

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GASTEIZ – De Baskische regioregering heeft donderdag gesproken over een tweede corona-golf die in hun ogen reeds begonnen is. Daarbij heeft de ‘Gobierno vasco’ het alleen over de eigen regio want over de rest van Spanje kunnen en willen zij niet oordelen. Volgens de regionale minister van Volksgezondheid is een nieuwe normaliteit niet mogelijk in Spanje.

De Basken weten het zeker en de autonome regio in het noorden van Spanje heeft te maken met een ‘segunda ola epidémica de coronavirus’. Volgens de regionale cijfers van het País Vasco zijn er de afgelopen 14 dagen en tot 4 augustus 1.964 nieuwe positief geteste personen bijgekomen.

Dat is een cumulatieve incidentie van 88,96 gevallen per 100.000 inwoners, meer dan het gemiddelde in Spanje van 71,4 gevallen terwijl dat in Aragón maar liefst 566 gevallen, in Catalonië 158 gevallen en in Navarra 149 gevallen per honderdduizend inwoners is.

Het reproductiegetal R laat zien hoeveel andere mensen één persoon met het nieuwe coronavirus gemiddeld besmet. Het reproductiegetal in het Baskenland is 1,31. Dit betekent dat 100 mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus samen weer 131 andere mensen besmetten.

De regionale regering heeft de inwoners van het Baskenland opgeroepen om de sociale activiteiten tot een minimum te beperken en zich te houden aan de corona-maatregelen waaronder de mondkapjes, de social distance en het regelmatig wassen en desinfecteren van de handen.

Met de bevestiging van een tweede corona-golf in de autonome regio baskenland spreekt men alle andere autoriteiten zoals het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en de directeur van het Coördinatiecentrum voor gezondheidswaarschuwingen en noodsituaties Fernando Simón tegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.