Corona Spanje: 580 actieve brandhaarden en 4.507 nieuwe positieven

123rf
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op vrijdag zijn er volgens de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid 580 corona-brandhaarden of uitbraken actief met 6.900 positief geteste personen. Als gekeken wordt naar het einde van de noodtoestand op 21 juni stijgt het aantal geregistreerde brandhaarden naar 854 met ongeveer 10.300 positief geteste personen.

Volgens de definitie van het ‘Ministerio de Sanidad’ wordt er over een corona-brandhaard of corona-uitbraak gesproken als er sprake is van 3 of meer positief geteste personen en er sprake is van een epidemiologische link tussen deze personen. Als gesproken wordt over positief getest geldt altijd een PCR-test en niet de zogenaamde sneltests.

In 75% van de gevallen bestaan de corona-brandhaarden op dit moment in Spanje uit minder dan 10 personen die positief getest zijn. In 35% van de gevallen vindt de uitbraak plaats in een sociale omgeving zoals familie bijeenkomsten, feestjes, barbecues en het uitgaansleven. 

Cijfers vrijdag 7 augustus

Op vrijdag heeft het Ministerie van Volksgezondheid de nieuwe dagcijfers bekend gemaakt. Er wordt gesproken over 4.507 nieuwe positief geteste personen waarvan er 1.895 de afgelopen 24 uur zijn getest. Dat is meer dan het dubbele van donderdag toen er 1.683 nieuwe positieven bijkwamen.

Het gaat om 1.895 gevallen die de afgelopen 24 uur zijn geregistreerd maar het totaal aantal positief geteste personen steeg van donderdag op vrijdag met 4.507 personen (314.362 personen op vrijdag min 309.855 personen op donderdag).

Van de 1.895 geregistreerde nieuwe positief geteste personen werden er 567 geregistreerd in de Madrid regio, 403 in Baskenland, 158 in Andalusië, 158 in de Valencia regio, 113 in Catalonië en 108 in Navarra. De gegevens van Aragón waren vanwege een technische oorzaak op vrijdag niet bekend.

De cijfers die HIER (PDF) te downloaden zijn laten zien dat er de afgelopen 14 dagen 37.537 nieuwe corona besmettingen of positieven bij zijn gekomen terwijl dat aantal de afgelopen 7 dagen 20.680 was. 

Op dit moment is het totaal aantal positief geteste personen sinds het begin van de corona-crisis in Spanje gestegen naar 314.362 personen. De afgelopen zeven dagen zijn er volgens de gegevens ook 16 overleden met of als gevolg van het coronavirus waardoor het totaal volgens het Ministerie is gestegen naar 28.503 corona-doden.

Het aantal sterfgevallen is niet het echte aantal corona-doden omdat veel mensen overleden zijn zonder dat getest werd of zij besmet waren of niet. Er zijn ook andere cijfers in omloop die spreken over meer dan 40.000 doden.

De afgelopen 7 dagen moesten er in Spanje 677 personen opgenomen worden in ziekenhuizen waardoor het totale aantal sinds het begin van de corona-crisis steeg naar 127.954 patiënten. Daarvan werden er de afgelopen 7 dagen 46 opgenomen op de intensive care waardoor dat aantal steeg naar 11.853 ic-patiënten sinds de aanvang van de corona-crisis.

KLIK HIER voor de evolutie van het coronavirus per autonome regio en KLIK HIER voor deze cijfers per Spaanse provincie. Let op, deze cijfers zijn tot 26 juli bijgehouden en zullen binnenkort wel geactualiseerd worden door het Ministerie van Volksgezondheid en het Centro Nacional de Epidemiología.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.