menu: rubrieken, zoeken & meer

Oostenrijk en Denemarken raden reizen naar Spanje af

Oostenrijk en Denemarken raden reizen naar Spanje af
Beeld: 123rf

Oostenrijk en Denemarken raden reizen naar Spanje af

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De lijst van landen die maatregelen nemen wat betreft het reizen van hun burgers naar Spanje of vanuit Spanje terug naar eigen land wordt steeds langer. Daaronder bevinden zich ook Nederland en België met diverse reisadviezen en reisbeperkingen maar nieuw zijn Oostenrijk en Denemarken die reizen naar Spanje afraden maar (nog) geen verplichte quarantaine bij terugkeer hebben ingevoerd.

Meerdere landen zoals België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Hongarije, Oostenrijk en Denemarken hebben de afgelopen dagen beslissingen genomen en reisbeperkingen ingevoerd voor hun burgers die naar Spanje willen reizen of terugkeren vanuit Spanje naar hun eigen land.

Denemarken

Buitenlandse Zaken in Denemarken heeft op donderdag laten weten dat het reizen voor toeristische doeleinden naar Spanje wordt afgeraden. De maatregel gaat vrijdagavond om 22 uur in en geldt naast heel Spanje (vasteland en eilanden) ook voor Andorra.

Twee weken geleden werd in Denemarken al aangeraden om niet naar Aragón, Catalonië en Navarra te reizen en en werd de Denen aangeraden om na terugkeer een PCR-test te laten doen. 

Nu raadt Denemarken dus aan om helemaal niet meer naar Spanje te reizen. Er is (nog) geen sprake van een verplichte quarantaine na thuiskomst of een verplichte PCR-test.

Oostenrijk

Vanaf komende maandag 10 augustus middernacht moet eenieder die vanuit Spanje naar Oostenrijk reist een negatieve PCR-test hebben. Dit geldt alleen voor het Spaanse vasteland want de Balearen en Canarische Eilanden zijn voorlopig nog uitgesloten van deze maatregelen.

Het reizen naar alle regio’s op het Spaanse vasteland wordt ten zeerste afgeraden in Oostenrijk. 

Reisadviezen andere landen:
Verplichte corona-test Duitsers na terugkomst uit Catalonië, Aragón en Navarra
Fransen worden nu ook aangeraden niet naar Aragón te reizen
Opnieuw aanpassing reisadvies België voor delen van Spanje
10 dagen quarantaine voor reizigers uit Spanje in Zwitserland
Duitsland plaatst Catalonië, Aragón en Navarra op lijst van risicogebieden
Opnieuw aanpassing reisadvies Nederland voor Spanje