Málaga’s beroemdste Bodega-wijnkelder ‘El Pimpi’ bestaat 50 jaar

Málaga’s beroemdste Bodega-wijnkelder ‘El Pimpi’ bestaat 50 jaar
Beeld: El Pimpi

Málaga’s beroemdste Bodega-wijnkelder ‘El Pimpi’ bestaat 50 jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – ‘El Pimpi’ is een van de meest emblematische plekken in Málaga en het is alweer 50 jaar ​​een ontmoetingsplaats voor alle Malagueños, jong en oud, en een plek die toeristen graag willen aandoen tijdens een bezoek aan Málaga. ‘El Pimpi’ werd in 1971 opgericht door Pepe Cobos en Paco Campos, twee ondernemers uit Córdoba die naar Málaga waren gekomen om een typische Zuid-Spaanse Bodega te openen. 

‘El Pimpi’ werd opgericht in 1971 als een van de Bodegas (wijnkelders) met de meeste solera-wijn in Málaga. In ‘El Pimpi’ is het mogelijk om te genieten van lokale gastronomie en lokale wijnen maar vooral ook van de traditie en cultuur die horen bij Andalusië. 

Wist je dat de naam van de Bodega verwijst naar de figuur van ‘Pimpi’, een populair personage uit Málaga die de bemanning en passagiers hielp van boten die in de haven van Málaga aankwamen? Vergeet niet de wijnvaten met handtekeningen van bekende mensen te bekijken of gewoon even een rondje langs de bar te lopen en de vele foto’s en posters van de Flamenco en het stierenvechten te bekijken.

Momenteel is de Bodega een bekende ontmoetingsplaats voor beroemdheden zoals de in Málaga geboren mede-eigenaar en wereldbekende acteur Antonio Banderas. Maar ook veel inwoners van Málaga (Malagueños) en bezoekers uit alle windstreken komen graag naar ‘El Pimpi’.

El Pimpi is gevestigd in een huis uit de achttiende eeuw wat gebouwd werd aan een oude Romeinse weg, niet ver weg van het Teatro Romano ofwel de overblijfselen van het Romeinse Theater. In 2021 is het 50 jaar geleden dat die woning werd omgetoverd tot de huidige Bodega-bar en restaurant. De traditionele wijnkelder is verdeeld in verschillende zalen en patio’s, elk met een eigen sfeer die het geheel uniek maakt.

Als je Málaga bezoekt moet je ook ‘El Pimpi’ bezoeken. Uiteraard is het tegenwoordig een toeristische trekpleister geworden maar bezoek deze typische Bodega op een tijdstip dat ook de lokale bevolking geniet van een hapje en drankje en je bevindt je in het echte Zuid Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.