Situatie op diverse Canarische Eilanden verslechterd met strengere maatregelen

Situatie op diverse Canarische Eilanden verslechterd met strengere maatregelen
Beeld: 123rf (aangepast)

Situatie op diverse Canarische Eilanden verslechterd met strengere maatregelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft de regionale stoplicht kleur voor Gran Canaria veranderd naar bruin dat hoort bij niveau 4, net zoals Tenerife. De eilanden Fuerteventura en La Palma hebben nog steeds de kleur rood dat hoort bij niveau 3 terwijl La Gomera, Lanzarote en La Graciosa nog steeds de kleur geel hebben dat hoort bij niveau 2 en El Hierro als enige eiland groen blijft dat hoort bij niveau 1.

De aangepaste regionale stoplicht kleuren gelden vanaf maandag 9 tot en met 19 augustus in het geval van Gran Canaria. In het geval van Tenerife, Fuerteventura, La Palma, Lanzarote, La Graciosa, La Gomera en El Hierro blijven de huidige maatregelen gehandhaafd tot en met 12 augustus. 

Tenerife en Gran Canaria hebben te maken met de strengste corona-maatregelen omdat de situatie daar het meest is verslechterd. De toegestane capaciteit in de horeca is aangepast, er geldt een groepsgrootte van 4 personen en alle lokalen inclusief de horeca en winkels moeten om 00 uur sluiten. Er geldt geen avondklok.

Op Tenerife en Gran Canaria geldt dat een maximum van 75 procent in buitenruimtes en 50 procent in binnenruimtes met maximaal 6 personen aan tafels buiten en 4 personen binnen. In eerste instantie zou men in de horeca in niveau 4 te maken krijgen met de corona-certificaat-eis om de binnenruimtes binnen te mogen komen maar dat is door de rechters afgewezen.

Bekijk alle maatregelen per niveau HIER (PDF in het Spaans)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.