menu: rubrieken, zoeken & meer

Situatie op diverse Canarische Eilanden verslechterd met strengere maatregelen

Situatie op diverse Canarische Eilanden verslechterd met strengere maatregelen
Beeld: 123rf (aangepast)

Situatie op diverse Canarische Eilanden verslechterd met strengere maatregelen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft de regionale stoplicht kleur voor Gran Canaria veranderd naar bruin dat hoort bij niveau 4, net zoals Tenerife. De eilanden Fuerteventura en La Palma hebben nog steeds de kleur rood dat hoort bij niveau 3 terwijl La Gomera, Lanzarote en La Graciosa nog steeds de kleur geel hebben dat hoort bij niveau 2 en El Hierro als enige eiland groen blijft dat hoort bij niveau 1.

De aangepaste regionale stoplicht kleuren gelden vanaf maandag 9 tot en met 19 augustus in het geval van Gran Canaria. In het geval van Tenerife, Fuerteventura, La Palma, Lanzarote, La Graciosa, La Gomera en El Hierro blijven de huidige maatregelen gehandhaafd tot en met 12 augustus. 

Tenerife en Gran Canaria hebben te maken met de strengste corona-maatregelen omdat de situatie daar het meest is verslechterd. De toegestane capaciteit in de horeca is aangepast, er geldt een groepsgrootte van 4 personen en alle lokalen inclusief de horeca en winkels moeten om 00 uur sluiten. Er geldt geen avondklok.

Op Tenerife en Gran Canaria geldt dat een maximum van 75 procent in buitenruimtes en 50 procent in binnenruimtes met maximaal 6 personen aan tafels buiten en 4 personen binnen. In eerste instantie zou men in de horeca in niveau 4 te maken krijgen met de corona-certificaat-eis om de binnenruimtes binnen te mogen komen maar dat is door de rechters afgewezen.

Bekijk alle maatregelen per niveau HIER (PDF in het Spaans)