Search
menu
Search

Nederlandse politieagenten patrouilleren met Duitse en Spaanse collega’s op Mallorca

Nederlandse politieagenten patrouilleren met Duitse en Spaanse collega’s op Mallorca
Beeld: Politie.nl / facebook

Nederlandse politieagenten patrouilleren met Duitse en Spaanse collega’s op Mallorca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Recent schreven we HIER nog dat er geen Nederlandse en Belgische politieagenten meedoen met het ‘Comisarías Europeas’ project op diverse toeristische plaatsen in Spanje. Maar nu blijkt dat de Nederlandse politie voor het eerst deelneemt aan dit Europees/Spaanse project en drie agenten heeft gestuurd naar Mallorca.

Wellicht heeft de Nederlandse deelname van de Politie op Mallorca te maken met de commotie die is ontstaan na de dodelijke vechtpartij in 2021 waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman overleed. Feit is dat de Nederlandse politie voor het eerst deelneemt aan het ‘Comisarías Europeas’ project en drie Nederlandse agenten naar Playa de Palma op Mallorca heeft gestuurd.

In totaal gaat het om acht agenten, vijf Duitse en drie Nederlandse agenten die samen op straat gaan patrouilleren zodat ze in de eigen taal en in eigen herkenbaar politieuniform de toeristen te woord kunnen staan. Samen met de agenten van de Spaanse Policía Nacional zullen de Nederlandse en Duitse agenten op meerdere plaatsen te zien zijn.

De Nederlandse en Duitse politie aanwezigheid in Playa de Palma zal tot eind september van kracht zijn. Daarna wordt beslist of de Nederlandse politie in 2023 weer van de partij zal zijn op Mallorca en wie weet in meer plaatsen in Spanje.

De buitenlandse agenten vormen onderdeel van het ‘Comisarías Europeas’ project waarbij in meerdere populaire bestemmingen in Spanje de nationale politie begeleid wordt door buitenlandse collega’s. In 2022 gaat het om Alicante, Benidorm, Estepona, Granada, Ibiza, Madrid, Málaga, Marbella, Palma de Mallorca, Playa de Palma, Santiago de Compostela en Vigo.

Deze internationale politiesamenwerking in populaire Spaanse zomerbestemmingen vindt eigenlijk al sinds 2008 plaats. In dat jaar begon de Spaanse politie samen te werken met de Franse politie gevolgd in 2012 door Portugese agenten, in 2014 door Italiaanse agenten en in 2020 door de Duitse politie. In 2022 zijn daar in ieder geval op Mallorca ook drie Nederlandse agenten bijgekomen.

politie
Geen Nederlandse of Belgische agenten bij Europese politiepatrouille Benidorm en Alicante
Sinds 2008 patrouilleren in de zomermaanden teams van internationale agenten in meerdere populaire vakantiebestemmingen waaronder dit jaar ook Alicante en Benidorm.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?