skip to Main Content
Zomer in Spanje afgesloten met 225 verkeersdoden

Zomer in Spanje afgesloten met 225 verkeersdoden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ongeval9MADRID – Zoals elk jaar kan ook nu weer de balans worden opgemaakt van de dodelijke slachtoffers en ongevallen op de Spaanse wegen in de drukke zomer. Gedurende de maanden juli en augustus waren er maar liefst 225 personen die het leven lieten op het asfalt, dat zijn er 5 meer dan gedurende de zomer van 2014.

De zomermaanden juli en augustus zijn altijd erg druk op de wegen in Spanje en dan met name die wegen die naar de zonnige kustenplaatsen gaan of naar de wat koelere bergstreken. De Spanjaarden stappen in deze twee maanden met miljoenen tegelijk in de auto’s op zoek naar vakantie en zoals elk jaar vallen daarbij weer dodelijke slachtoffers. Volgens de DGT waren er in juli en augustus meer dan 81 miljoen verkeershandelingen, een stijging van 3% ten opzichte van 2014.

Deze zomer zijn er 225 mensen om het leven gekomen op de Spaanse wegen, dat zijn er 5 meer dan in de zomer van 2014. 27% van deze dodelijke slachtoffers waren te betreuren op wegen die door de Spaanse verkeersdienst DGT al waren bestempeld als potentiele gevaarlijke wegen. Daarnaast vielen er veel dodelijke slachtoffers op de zogenaamde B wegen, de nationale wegen.

Ondanks het feit dat er 5 personen meer zijn overleden op de Spaanse wegen deze zomer, is het totaal aantal verkeersdoden tot nu toe gedaald met 16 personen naar een totaal van 727 verkeersdoden tussen 1 januari en eind augustus. Laten we hopen dat deze tendens zich voortzet en het jaar kan worden afgesloten met minder doden op de Spaanse wegen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken