skip to Main Content
Onbeleefde klanten betalen meer voor een kopje koffie aan de Costa Brava

Onbeleefde klanten betalen meer voor een kopje koffie aan de Costa Brava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kopje1aGIRONA – Een restaurant aan de Costa Brava heeft een poster opgehangen met daarop het verzoek om beleefd een kopje koffie te vragen. Doet je dat als klant niet dan betaal je de hoofdprijs voor een bakkie leut, iets wat volgende eigenaresse tot nu toe nog niet gebeurd is omdat de klanten plots beleefder zijn geworden en de humor van de poster wel inzien.

Het restaurant Blau Grifeu in Llança aan de Costa Brava rekent onbeleefde klanten 5 euro voor hun koffie maar die iets beleefder zijn betalen nog maar 3 euro. Maar de hoofdvogel is voor diegenen die ook nog “goedendag” zeggen, zij betalen maar 1,30 euro, eigenlijk de normale prijs voor een kopje koffie.

De eigenaresse van de zaak zegt dat het plan werkt, de klanten zijn veel beleefder tegen het personeel geworden. Zij heeft de nieuwe prijslijst opgehangen in de zaak zodat alle klanten op de hoogte zijn van de nieuwe prijszetting.

Volgens haar zijn het niet alleen de Spanjaarden die onbeleefd zijn. Aangezien het restaurant aan het strand ligt komen er ook veel buitenlandse toeristen over de vloer, dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze onbeleefd zijn maar toch, er zijn altijd uitzonderingen.

De normale prijs voor een bakje koffie (cortado) is 1,30 euro en tot op heden heeft zij nog geen enkele keer meer moeten vragen. Zij had voor deze stap wel inspiratie opgedaan bij een bar is Parijs welke dit systeem al langer doorgevoerd hebben. Daarnaast circuleren er op internet al geruime tijd foto’s van soortgelijke borden in vele talen, waaronder Spaans. De Catalaanse bar heeft echter wel de nationale pers weten te halen met dit idee – (Roger Frans Lauryssen)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Dit is het toppunt van hypocrici. In het algemeen zijn het de restaurants/ cafés zelf die gestrest zijn en niet beleefd de klant te woord staan. komt daar nog bij, dat ze geen enkel woord buiten de deur spreken, zodat ze amper ‘een goedemorgen’ in een andere taal kunnen verstaan. Het zou een goed plan zijn om ook een vergoeding te geven of zelfs de koffie gratis te geven, wanneer de ober onbeleefd is.

    1. Het gaat hier natuurlijk om humor, maar dat moet dan wel begrepen worden door de buitenlanders. De tekst was dan ook niet bedoeld voor de buitenlanders (die vaak geen Spaans kunnen lezen) maar voor de Spanjarden zelf uiteraard.

      1. Voor mij mogen ze die maatregel toepassen, de meeste toeristen denken dat ze zich alles mogen permitteren in het buitenland, verlangen dat een ober verschillende talen spreekt terwijl ze meestal zich zelf niet deftig in het spaans kunnen uitdrukken.

    2. Hypocrisie. Als je stadhuiswoorden gebruikt doe het dan goed. Hoe kan je van anderen eisen dat ze jouw taal verstaan als je die zelf niet beheerst. De elementaire beleefdheidsregels laten mij niet toe hier nog een paar woorden aan te voegen, helaas.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken