skip to Main Content
Cabinepersoneel Ryanair wil opnieuw staken eind september
Ryanair

Cabinepersoneel Ryanair wil opnieuw staken eind september

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuwe staking cabinepersoneel Ryanair in september

Ryanair

MADRID – De vakbonden van het cabinepersoneel van Ryanair in diverse Europese landen waaronder ook België en wellicht Nederland zijn na een vergadering overeengekomen dat ze opnieuw gaan staken. Deze werkonderbreking volgt op de staking die ervoor zorgde dat er in juli en augustus, toen ook de piloten in verschillende landen staakten, ronde de 1.000 vluchten geannuleerd werden. Deze nieuwe staking moet ergens einde september plaats gaan vinden al wordt de exacte datum pas op 13 september in Brussel bekendgemaakt.

Op 25 en 26 juli was het voor het eerst dat het personeel van Ryanair gezamenlijk in meerdere landen hebben gestaakt. Niet veel later in augustus was er ook een pilotenstaking waardoor er duizenden mensen gedupeerd waren en er vele honderden vluchten geannuleerd werden. Na deze stakingen van het cabinepersoneel is er volgens de vertegenwoordigers niet veel veranderd in de houding van Ryanair en dus zit er niks anders op dan opnieuw te staken om druk uit te oefenen.

Deze vrijdag kwamen de vakbonden USO en Sitcpla uit Spanje, Snpvac uit Portugal, CNE-CSC en LBC-NVK uit België, FNV uit Nederland, UIL FILT-CGIL uit Italië en Verdi uit Duitsland bij elkaar in Rome om te beslissen wat ze gaan doen naar de negatieve en ontkennende houding van Ryanair. Het was de eerste keer dat er zowel syndicaten van de piloten alsook van het cabinepersoneel uit de verschillende landen samen waren.

De Spaanse piloten en het Spaanse cabinepersoneel doen in ieder geval niet mee met de staking eind september omdat zij verwikkeld zijn in een rechtszaak tegen Ryanair. In Spanje wil het Ryanair personeel in feite precies hetzelfde als in de overige landen zoals Nederland, België, Italië, Duitsland en Portugal en dat is dat de werknemers op contracten staan die in hun eigen land geregistreerd staan en niet in Ierland zoals dat nu in de meeste gevallen gebeurt.

Het is ook nog niet zeker of het cabinepersoneel in Nederland mee gaat doen met de staking en er is ook een kans dat zich meer landen bij wat de grootste staking bij Ryanair ooit gaan voegen. Alleen een geplande aandeelhoudersvergadering bij Ryanair op 20 september kan de staking wellicht nog afblazen.

Afgelopen 25 en 26 juli staakte het cabinepersoneel in Spanje, België, Portugal en Italië waardoor honderden vluchten geannuleerd werden en er duizenden reizigers gedupeerd waren. Op 10 augustus was er een ook een pilotenstaking bij Ryanair waardoor weer duizenden passagiers gedupeerd waren in o.a. Nederland, Duitsland, België, Zweden en Ierland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Helaas hebben wij al geboekt 29 september Malaga-Eindhoven.
    Als er inderdaad gestaakt gaat worden dan is het eind ,over en uit.
    Wat ons betreft nooooooooooit meer Ryanair.
    Ik hoop dat duizenden ons voorbeeld volgen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken