skip to Main Content
Kort nieuws uit Spanje (10)
123rf

Kort nieuws uit Spanje (10)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kort nieuws uit Spanje

123rf

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Ryanair vliegtuig moet in de lucht blijven vanwege stroomstoring vliegveld Reus

TARRAGONA – Vanwege een stroomstoring bij het vliegveld Reus (Tarragona / Costa Dorada) heeft een vliegtuig van Ryanair (FR2828) welke op weg was van Brussel-Charleroi naar Reus, 20 minuten in de lucht moeten blijven hangen omdat de piloten niet mochten landen.

Diverse blikseminslagen zorgden voor een tijdelijke stroomstoring waardoor de luchtverkeersleider de weerberichten niet kon zien. Deze zijn voor het landen zeer belangrijk en zonder die informatie mag men niet landen. Uiteindelijk landde de Ryanair vlucht 20 minuten later rond 9.02 uur en had men amper vertraging.

Pitbull valt vier mensen bij ziekenhuis in Madrid aan

MADRID – Een pitbull die weg kon komen bij zijn baasje heeft vier personen gewond achtergelaten bij de deur van een ziekenhuis. Twee personen van 37 en 42 jaar oud en twee oudere mensen raakten gewond doordat de hond als een wilde tekeer ging en meteen op deze personen afrende. De hond is een zogenaamde HR-hond (Hoog Risico) en had op het moment van de aanval geen muilkorf om.

De eigenaar van de hond werd na de aanval meegenomen naar het politiekantoor om te controleren of deze man wel de juiste papieren heeft om een potentieel gevaarlijke hond te hebben. De hond werd door de speciale SEPRONA politie eenheid van de Guardia Civil meegenomen terwijl de gewonde mensen weer naar binnen konden voor behandeling.

Taxichauffeurs in Vigo (Galicië) moeten wachten totdat vrouwen de deur zijn binnengegaan

VIGO – De taxichauffeurs in de stad Vigo in Galicië moeten vanaf nu wachten totdat de vrouwelijke passagiers na uitstappen hun woning of portiek zijn binnengegaan. De gemeente heeft met een nieuwe verordening de ruim 550 taxichauffeurs de opdracht gegeven om te wachten zodat vrouwen zich veiliger kunnen voelen omdat de taxichauffeurs niet meteen wegrijden. Volgens de vereniging van taxichauffeurs gebeurde dit al bij de meeste taxichauffeurs maar nu is het beter geregeld via de gemeentelijke verordening.

Sylvester Stallone voor Rambo V en Mel Gibson en Colin Farrell voor War Pigs naar Tenerife

SANTA CRUZ – De inwoners van het Canarische Eiland kunnen zich voorbereiden want Rambo ofwel Sylvester Stallone komt naar het eiland voor opnames van de bioscoopfilm “Rambo V”. De opnames voor “Wonder Woman 1984” zijn nog maar net afgerond op Tenerife en de volgende Hollywood productie komt naar het eiland. In dit geval gaat het om opnames voor Rambo V met Sylvester Stallone en ook opnames voor de film “War Pigs” met Mel Gibson en Colin Farrell.

Tenerife lijkt net zoals andere Canarische Eilanden steeds populairder te worden bij de nationale en internationale filmmakers. Zo zijn er de laatste jaren films opgenomen zoals Jason Bourne, Star Wars, Fast & Furious 6, Clash of the Titans, The man who killed Don Quixote, Exodus, Gold, en dan nu Rambo V en War Pigs die ergens in het laatste trimester dit jaar worden opgenomen.

Inwoners van Torremolinos verven straatmeubilair omdat de gemeente dat niet doet

MÁLAGA – De inwoners van de kustgemeente Torremolinos aan de Costa del Sol hebben besloten het heft in eigen handen te nemen. De gemeente wil of kan de straten en pleinen niet goed schoonmaken en een nieuw likje verf geven en dus hebben diverse bewoners besloten om het dan maar zelf te doen.

Buiten het feit dat de inwoners graag hun woonplaats in goede staat zien willen ze ook de gemeente erop wijzen dat het belangrijk is om iets te doen en hen tot een reactie uitlokken. Het platform Torremolinos Actúa is de bedenker van dit initiatief waar tientallen inwoners op reageerden en gewapend met emmers, bezems, sponzen, kwasten en verf de straten van Torremolinos op gingen.

Seat gaat diverse dagen per week geen auto’s produceren in Barcelona

BARCELONA – Er is geen conflict met de werknemers en er dreigen geen stakingen omdat de duizenden werknemers niet tevreden zijn maar er is een gebrek aan onderdelen waardoor Seat in de Martorell (Barcelona) fabriek besloten heeft enkele dagen per week geen auto’s te fabriceren. Op maandag 10 september (dat komt mooi uit want dan kunnen de werknemers een lang weekend nemen vanwege de 11 september Catalaanse feestdag) en op 17 en 24 september zullen er geen auto’s gemaakt worden in de fabriek. Ook in de komende weekenden zal het werk worden neergelegd.

De reden is dat er niet genoeg motoren en onderdelen zijn waardoor de fabriek zo’n 7.000 auto’s minder kan produceren. Dat aantal kan oplopen tot 10.000 auto’s als men dit vaker moet doen tot het einde van dit jaar. De automodellen die hier het meeste mee te maken krijgen zijn de Ibiza, Arona en in mindere mate de Leon.

Toeristen uit Aragon laten de “Costa Catalana” links liggen

BARCELONA – Ondanks dat Catalonië bij de internationale toeristen nog steeds de meest bezochte regio van Spanje is zijn er bij de buitenlandse toeristen toch ook dalingen merkbaar dit jaar. Ook de Spaanse toeristen komen minder naar de Catalaanse kustplaatsen toe vanwege “een sentimentele reactie”, aldus de krant El Confidencial. Het gaat daarbij niet alleen om vakantiegangers maar ook om SPanjaarden die een tweede woning kopen en dat niet meer doen aan een van de Catalaanse kusten zoals de Costa Brava, Costa Barcelona, Costa de Garraf en Costa Dorada.

Het is geen massale vlucht naar gebieden buiten Catalonië maar veel makelaars hebben het duidelijk gemerkt wat betreft de verkopen aan Spanjaarden uit Aragon en andere Spaanse autonome deelstaten. Kopers van woningen kiezen liever voor andere bestemmingen zoals Peñíscola (Castellón) en de Costa de Azahar de of verder naar het zuiden naar de provincie Valencia vanwege de nabijheid met de deelstaat Aragón.

Ook het aantal Spaanse toeristen in Catalonië is volgens de Generalitat de Catalunya dit jaar tot nu toe met 11,3% afgenomen ten aanzien van 2017. Deels is dat te verklaren met de problematiek rondom de afscheiding van Spanje waarbij de Spanjaarden buiten Catalonië een beeld hebben gekregen dat ze niet meer welkom zijn of dat ze geen zin meer hebben om naar Catalonië te komen en geconfronteerd te worden met de Catalaanse taal en Catalaanse sentimenten en symboliek.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken