skip to Main Content
Slechts een jaar celstraf voor het met zwaarden steken en schoppen van varkens in Murcia

Slechts een jaar celstraf voor het met zwaarden steken en schoppen van varkens in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

murcia-varkensMURCIA – Twee mannen uit Murcia hebben van de rechter een van de hoogste straffen ooit voor het mishandelen van dieren gekregen in Spanje. Het gaat om twee mannen die op een boerderij werkten in Fuente Álamo in de deelstaat Murcia die gedurende een jaar lang diverse varkens met zwaarden staken, schopten en sloegen, net zolang totdat deze een verschrikkelijke dood leden. Het tweetal heeft nu van de rechter een jaar celstraf gekregen en daarnaast drie jaar dat ze niet met dieren mogen werken.

Ondanks het feit dat het hier om een van de hoogste straffen voor dierenmishandeling gaat in Spanje, is het slechts een jaar celstraf en drie jaar het verbod om met dieren te werken. Aangezien het hier om slechts een jaar cel gaat en de twee mannen geen strafblad hebben, zal het tweetal niet de gevangenis in hoeven. Het gaat om de Spanjaarden Antonio Jesús Jíemez Hernández en Juan Ismael Ricardo Rodas die eind september de celstraf voor de rechter accepteerden en inmiddels alweer vrolijk rondlopen.

De stichtingen tegen dierenmishandeling in Spanje zijn weliswaar blij met de celstraf en verbod van drie jaar op werken met dieren maar zien deze straffen, mede omdat het tweetal niet de gevangenis in hoeft, als veel te weinig. Er werden dan ook meer dan 70.000 handtekeningen verzameld om ervoor te pleiten dat de twee dieronvriendelijke boeren toch de gevangenis in gaan end at het rechtssysteem veranderd door zwaardere straffen in te stellen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Kan iemand me uitleggen, waarom deze mannen gevangenisstraf krijgen en stierenvechters die stieren met harpoenen steken en 20 minuten lang martelen en ook met zwaarden steken vele duizenden euros per avond krijgen?? Die moeten nog veel erger gestraft worden!!

  2. ongelooflijk. zo weinig straf voor zolang dierenmishandeling. Het is nog steeds toegestaan om dieren te mishandelen als er maar zo weinig straf opstaat. Die jongens voelen zich waarschijnlijk erg stoer en lachen het rechtssysteem uit. Zeker gevangenisstraf.

  3. Schandalig weinig straf!zelf kreeg ik 7 maanden celstraf omdat ik niet goed geblazen had bij een alcoholtest IK HAD EEN GLAS WIJN OP!

    1. Lieve Maria, ik hoop dat je het een goede les voor je is geweest en dat je NOOIT meer alcohol drinkt wanneer je nog moet rijden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken