skip to Main Content
Eerste sneeuw van deze herfst gevallen in Spanje
Eltiemp

Eerste sneeuw van deze herfst gevallen in Spanje

MADRID - De hoger gelegen delen in het noorden van Spanje hebben de eerste sneeuw gezien. Zo viel er sneeuw in de Pyreneeën en in het Cantabrische gebergte. Het gaat slechts om enkele centimeters sneeuw en op hoogtes vanaf 1.400 meter maar de daling van de temperaturen en de komst van regen kan voor meer sneeuw zorgen de komende dagen. Voorlopig gaat het slechts om enkele delen in de de Catalaanse Pyreneeën zoals in Baqueira Beret bij de skipistes en in Andorra op de hoogste gelegen toppen van de bergen zoals in Pas de la Casa.  Ook in het Cantabrische gebergte in de deelstaat Asturië is sneeuw gevallen zoals op de bergtoppen van de Puerto de Leitariegos. Ook hier gaat het om een dun laagje sneeuw maar het zag er op veel plaatsen winters wit uit. Datzelfde geldt ook voor de Picos de Europa in de deelstaat Castilla y Leon.

Eltiemp

MADRID – De hoger gelegen delen in het noorden van Spanje hebben de eerste sneeuw gezien. Zo viel er sneeuw in de Pyreneeën en in het Cantabrische gebergte. Het gaat slechts om enkele centimeters sneeuw en op hoogtes vanaf 1.400 meter maar de daling van de temperaturen en de komst van regen kan voor meer sneeuw zorgen de komende dagen.

Voorlopig gaat het slechts om enkele delen in de de Catalaanse Pyreneeën zoals in Baqueira Beret bij de skipistes en in Andorra op de hoogste gelegen toppen van de bergen zoals in Pas de la Casa.

Ook in het Cantabrische gebergte in de deelstaat Asturië is sneeuw gevallen zoals op de bergtoppen van de Puerto de Leitariegos. Ook hier gaat het om een dun laagje sneeuw maar het zag er op veel plaatsen winters wit uit. Datzelfde geldt ook voor de Picos de Europa in de deelstaat Castilla y Leon.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Gelukkig valt hier nooit sneeuw anders moest ik weer verhuizen naar een andere lokatie waar geen sneeuw valt. Ik ben naar Spanje gekomen voor de zon en niets anders.

  2. Mooie uitbreiding, maar jammer dat Gerona niet wordt aangevlogen. Je hoort veel mensen over deze route en het gemis daarvan in de wintermaanden.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken