skip to Main Content
Kort nieuws uit Spanje (15)
123rf

Kort nieuws uit Spanje (15)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kort nieuws uit Spanje

123rf

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Meer dan 4.500 Catalaanse politieagenten manifesteren in Barcelona

BARCELONA – Op zaterdag zijn in Barcelona meer dan 4.500 agenten van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra de straten opgegaan uit protest over de leiding. Vanwege het feit dat deze protestmars slechts drie dagen van tevoren was aangekondigd begon deze zwakjes op de Plaza de la Universitat maar uiteindelijk kwamen er 4.500 agenten en deelnemers naar de manifestatie toe in het centrum van Barcelona. De Catalaanse agenten eisen respect en steun van de politieleiding en eisen dat ze niet als politiek middel worden ingezet.

Politie neemt 152 kilo marihuana in beslag bij Nederlanders in Granada

GRANADA – De Guardia Civil heeft bij een inval in een woning en aanhouding op straat 152 kilo marihuana in beslag kunnen nemen bij drie Nederlanders. De politie was door iemand op de hoogte gesteld van de komst van de Nederlanders die van plan waren een grote hoeveelheid drugs te exporteren. De politie wist een Nederlander in zijn auto te verrassen waarbij 33 kilo marihuana in beslag werd genomen. De andere twee Nederlanders werden in een woning gearresteerd waar ze 119 kilo marihuana hadden liggen, klaar voor de export. De drugs zouden niet alleen in Spanje maar ook in andere Europese landen verkocht gaan worden.

Catalonië wilde een belastingparadijs worden als het niet bij de EU zou horen

BARCELONA – Volgens de krant InfoLibre blijkt uit documenten die in beslag zijn genomen bij de voormalige nummer twee van de Catalaanse belastingdienst Luis Salvado dat Catalonië als zelfstandige Republiek een belastingparadijs zoals Andorra en Zwitserland (die dat nu niet meer zijn) wilde worden. Dat zou dan moeten gebeuren als de autonome deelstaat als Republiek niet geaccepteerd zou worden binnen de Europese Unie. Die informatie was volgens Europa Press te lezen in documenten die te maken hebben met de vorming van de Banco Central Catalán.

De succesvolle desinfecterende handgel van Mercadona

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen weet af en toe een product op de markt te brengen wat meteen een succes is. Dat is gebeurt met de Sisbela anti-verouderingscrème, de body crème met olijfolie ofwel crema de aceite de oliva (de pot met de groene deksel) en diverse andere producten. Dit keer boekt de Mercadona een succes met de desinfecterende handgel ofwel “gel limpiador manos” waarvan er in heel Spanje elke dag 6.500 flesjes van verkocht worden. Het gaat om een makkelijk mee te nemen geparfumeerde (fruit) handgel van het eigen huismerk Deliplus die voor 1,30 euro verkocht wordt in de meer dan 1.620 Mercadona supermarkten. Ken jij deze gel al?

Burger King opent grootste restaurant van Spanje op vliegveld Barcelona

BARCELONA – De Terminal 1 van het vliegveld Barcelona-El Prat heeft sinds dit weekend de grootste Burger King van Spanje. In totaal kunnen er 223 klanten aanwezig zijn in het 661 m2 grote fastfood restaurant waar het eten bereid wordt in twee keukens en men de producten bij 12 kassa’s kan bestellen. Vanwege de opening van dit restaurant zijn er 85 banen gecreëerd die bij de 17.500 werknemers die Burger King heeft in Spanje opgeteld worden. Burger King heeft met deze nieuwe vestiging nu 62 restaurants allen in Catalonië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Waar kan ik eerdere artikelen terug vinden van Spanje nieuws?
  Ik ben niet aangemeld voor Facebook of andere zgn sociale media.
  Daar heb ik niets mee.

  1. Wat dacht je van op de website zelf? Er staan meer dan 10.000 artikels die onderverdeeld zijn in categorieën (zie het menu boven in beeld op de computer als je SpanjeVandaag bekijkt). Daarnaast kun je jezelf via de website ook aanmelden voor de dagelijkse nieuwsbrief en krijg je het laatste Spanje nieuws in de email inbox (rond 18.00 uur)

 2. Wereldwijd geeft dit de zelfde problemen in grote steden daarom ben ik 13 jaar geleden na mijn pensionering vanuit Amsterdam verhuist naar een landelijke provincie waar ik nog geen dag spijt van heb.

  1. Als je het nieuws leest komt enkel alles in Barcelona of Madrid, maar daar klopt geen bal van want alles is ook elders in Spanje te vinden enkel wat kleiner. Ik ben in beide steden geweest een tijd terug en nooit weer want het is veels te druk je krijgt ook geen zuurstof binnen maar vervuiling en je wordt continu lastig gevallen door tokkies. Daar wil je niet leven en wonen daar wil je zo ver als mogelijk vandaan blijven. En in Catalonie hebben ze erg veel last van lucht vervuiling zo erg dat men niet meer normaal kan nadenken.

   1. Nou niet overdrijven, alle grote steden hebben te maken met overlast en alle grote steden hebben last van luchtvervuiling. In Catalonie zijn prachtige streken waar het heerlijk toeven is. Neem alleen al rondom de plaats Gerona, schitterend om te wonen, om te leven.
    De steden Barcelona, Madrid, Valencia om er een paar te noemen, zijn prachtig om te bezoeken en wil je daar niet wonen, prima, dan elders wonen in Spanje. Het is een heerlijk land met prachtige steden..

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken