Hoogste aantal corona-doden per etmaal (261) in Spanje na noodtoestand

123rf
Beeld: 123rf

Hoogste aantal corona-doden per etmaal (261) in Spanje na noodtoestand

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het gaat nog steeds niet goed in Spanje met de corona-crisis en dinsdag 6 oktober kan de geschiedenisboeken ingaan als een zwarte dag tijdens de huidige corona-crisis in het land. Deze dinsdag meldde het Ministerie van Volksgezondheid 261 corona-doden de afgelopen 24 uur. Ook het aantal besmettingsgevallen steeg met 11.998 personen van maandag op dinsdag.

Het Ministerio de Sanidad heeft het afgelopen etmaal op dinsdag 261 corona-doden gemeld. Dat is volgens de Spaanse media het hoogste aantal sterfgevallen in 24 uur tijd na de beëdiging van de noodtoestand. Het totale aantal corona-doden sinds aanvang van de crisis in Spanje is daarmee gestegen naar 32.486 sterfgevallen.

Spanje is daarmee op de derde plaats binnen Europa beland wat betreft het aantal officieel gemelde corona-doden. Spanje is daarmee de 32.365 doden in Frankrijk voorbijgestreefd en staat nu achter Italië met 36.030 en het Verenigd Koninkrijk met 42.535 sterfgevallen. Deze drie landen hebben echter veel meer inwoners dan Spanje.

Van maandag op dinsdag werden de meeste sterfgevallen als gevolg van COVID-19 en het coronavirus geregistreerd in de Madrid regio, te weten 126 wat de helft is van het totaal gevolgd door Andalusië met 48 corona-doden.

Het probleem is echter dat de gegevens van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en dat van de gezondheidsafdelingen vand e regionale overheden in de autonome regio’s weer niet gelijk lopen. Dat zorgt voor verwarring en argwaan over de juiste cijfers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.