Spanje op een na beste land met bestrijding Delta-variant coronavirus

Spanje op een na beste land met bestrijding Delta-variant coronavirus
Beeld: 123rf

Spanje op een na beste land met bestrijding Delta-variant coronavirus

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het gaat in dit geval om een ranking van het Amerikaanse Bloomberg maar Spanje staat samen met Ierland en Nederland in de top drie landen die het beste omgaan met de Delta-variant van het coronavirus. Bloomberg heeft Spanje 78,2 punten gegeven terwijl 75% van de bevolking volledig gevaccineerd is, goed voor een tweede plaats op de lijst.

De Delta-variant van covid-19 heeft de manier waarop veel landen de corona-pandemie bestrijden opnieuw gedefinieerd. De maandelijkse ‘Covid Resilience Ranking ’ opgesteld door Bloomberg laat zien hoe Europese landen opnieuw de hoogste rangen bezetten, aangevoerd door Ierland, Spanje, Nederland, Finland en Denemarken. 

Deze landen hebben volgens de experts van Bloomberg de beste weerstand geboden tegen de Delta-variant en de verspreiding daarvan terwijl dat moest gebeuren in een tijd dat er veel gereisd werd tijdens de zomermaanden, er sprake was van regionale of nationale sluitingen en de genomen controlemaatregelen bij aankomst van reizigers uit het buitenland aangescherpt zijn.

De ‘Covid Resilience Ranking ’ van Bloomberg plaatst Ierland op de nummer één positie met 79,4 punten. Spanje volgt met 78,2 punten op de tweede plaats maar staat op de eerste plaats als het gaat over het percentage volledig gevaccineerde inwoners, namelijk 75% (ten tijde van het Bloomberg onderzoek want dat percentage is inmiddels gestegen naar 77,5%). Spanje is in de maand september acht plaatsen gestegen op de lijst omdat het aantal besmettingsgevallen aanzienlijk daalde.

Nederland staat ook in de top drie op de derde plaats met 76,4 punten gevolgd door Finland met 76,1 en Denemarken met 75,3 punten. België staat op deze lijst op een 11e plaats met 73,5 punten. Volgens Bloomberg was het percentage volledig gevaccineerden in september in Ierland 72,5%, in Nederland 68% en in België 72,3% (ten tijde van dit onderzoek).

De ‘The Covid Resilience Ranking’ is een maandelijkse momentopname van waar het virus het meest effectief wordt aangepakt met de minste sociale en economische onrust. De ranglijst is samengesteld met behulp van 12 gegevens indicatoren die betrekking hebben op virus beheersing, de kwaliteit van de gezondheidszorg, vaccinatiegraad, algehele sterfte en vooruitgang bij het hervatten van reizen en het versoepelen van grenscontroles.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.