Zes Spaanse vermeldingen in top 50 beste restaurants ter wereld lijst

Zes Spaanse vermeldingen in top 50 beste restaurants ter wereld lijst
Beeld: Asador Etxebarri / Facebook

Zes Spaanse vermeldingen in top 50 beste restaurants ter wereld lijst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het deense restaurant Noma is op dinsdag tijdens een gala in Antwerpen gekozen tot werelds beste restaurant. Maar op het podium was ook plaats voor een Spaans restaurant want het Baskische restaurant Etxebarri eindigde op de derde plaats. Verder staan in de top 50 van de beste restaurants ter wereld nog vijf andere Spaanse restaurants. 

Denemarken is goed vertegenwoordigd op de 50 Best lijst want op de eerste plaats als beste restaurant ter wereld staat Noma in Kopenhagen terwijl het op een na beste restaurant Geranium ook in Kopenhagen op een tweede plaats eindigde. Maar op de derde plaats staat een Spaans restaurant, te weten Asador Etxebarri in Atxondo in het Baskenland.

In de top 5 van werelds beste 50 restaurants staat nog een Spaanse vermelding, te weten Disfrutar in Barcelona op de vijfde plaats achter het restaurant Central in Lima Peru op de vierde plaats.

Dit zijn alle zes Spaanse restaurants in de top 50 lijst: Etxebarri (Vizcaya) op de derde plaats, terwijl Disfrutar (Barcelona) vijfde werd, gevolgd door Mugaritz (San Sebastián) op de veertiende plaats, Elkano (Guetaria) op de zestiende plaats, Diverxo (Madrid) op positie 20 en Azurmendi (Bilbao) op de 49e plaats.

Maar er staan meer Spaanse restaurants op de lijst maar dan op de lijst van 51 naar 100 die al in september bekend werd gemaakt. Het gaat om de volgende vier restaurants: Quique Dacosta Restaurante (Denia, Alicante) op positie 74, Aponiente (El Puerto de Santa María, Cádiz) op de 79e plaats, Nerua Guggenheim (Bilbao) op 53 en Arzak (San Sebastián) op plaats 94. Bekijk de hele lijst HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.