Search
menu
Search

De beste roomboter croissant van Spanje wordt weer gemaakt in Barcelona

De beste roomboter croissant van Spanje wordt weer gemaakt in Barcelona
Beeld: Pastelería Canal de Barcelona / web

De beste roomboter croissant van Spanje wordt weer gemaakt in Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Op 4 oktober werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de XV Concurso Mejor Croissant Artesano de Mantequilla de España wedstrijd wat elk jaar georganiseerd wordt door de Escuela de Pasteleria del Gremio de Barcelona school. Dit jaar heeft opnieuw een banketbakkerij in Barcelona de eerste prijs in de wacht weten te slepen wat betreft de beste roomboter croissant.

De beste ‘croissant de mantequilla’ van Spanje is te vinden bij Pastelería Canal de Barcelona in de Calle de Muntaner straat nummer 566 in Barcelona. Deze bakker annex banketbakkerij werd als beste gekozen uit 54 kanshebbers en heeft de eerste plaats van de 2021-winnaar Panem Panadería Artesana uit Madrid overgenomen. In 2020 viel de prijs ook al in Barcelona toen Pastelería Brunells de beste werd.

Het is niet de eerste keer dat Pastelería Canal de Barcelona de prijs voor de beste roomboter croissant heeft gekregen want dat gebeurde ook al in 2019 en 2016. Dit jaar koos de jury bestaande uit gerenommeerde professionele patissiers vooral voor de croissants van deze banketbakker/bakker vanwege hun smaak (het maximum van 40 punten). De juryleden hielden ook rekening met andere factoren zoals kleur (10 punten), honingraat (15 punten), bladerdeeg (15 punten), formaat (10 punten) en afwerking (10 punten).

Wil jij ook de beste roomboter croissants van Spanje proberen, dan kun je deze via de website kopen of natuurlijk in de banketbakkerij zelf proberen. Online wordt een doos met zes croissants verkocht voor 11,40 euro. Ze hebben ook andere dozen met lekkernijen in de verkoop dus kijk HIER eens rond.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?