Search
menu
Search

Tenerife – een eiland vol mooie plekken en activiteiten

Tenerife - een eiland vol mooie plekken en activiteiten

Tenerife – een eiland vol mooie plekken en activiteiten

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Wie kent Tenerife niet? Het eiland in de Canarische Archipel is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Europa. En dat is niet voor niets, want Tenerife heeft werkelijk alles wat je je maar kan wensen: van een prachtig klimaat, schitterende natuur en een unieke cultuur tot aan tal van mogelijkheden om je te vermaken. In dit blogartikel gaan we je dan ook meer vertellen over de mooiste bezienswaardigheden en activiteiten die je op Tenerife kunt ondernemen.

Nationale parken

Wanneer je een echte natuurliefhebber bent zal je in Tenerife je hart kunnen ophalen. Op het moment dat je dit eiland betreedt zal je dan ook direct van deze verbazing in de andere vallen. De natuur is er werkelijk prachtig en daarnaast kan je rekenen op verschillende nationale parken, zoals ‘El Teide’ waar je unieke maanlandschappen en lavastromen kunt bewonderen. Een absolute aanrader wanneer je op Tenerife bent.

Waterparken

Naast natuur kan je op Tenerife ook rekenen op meer dan genoeg activiteiten. Eén van de meest populaire toeristische attracties zijn de verschillende waterparken, zoals Aqualand en Siam Waterpark. Deze waterparken bieden meer dan genoeg plezier voor zowel jong als oud en het is dan ook niet zonder reden dat deze parken bijzonder drukbezocht zijn in het hoogseizoen.

Culinair

Wanneer je op vakantie bent naar het buitenland is het natuurlijk altijd een aanrader om te genieten van de lokale cuisine. Ook in Tenerife is deze absoluut van een hoog niveau en de verschillende tapas en andere Spaanse gerechten vallen bij de meeste mensen dan ook zeker in de smaak. Probeer dan ook zeker eens nieuwe gerechten uit, want wie weet ontdek je wel je nieuwe lievelingsgerecht.

Loro Parque

Wist je dat Tenerife ook rijk is aan bijzonder veel verschillende diersoorten? Zo leven er in het ‘Loro Parque’ meer dan 350 verschillende soorten papegaaien. Als dierenliefhebber zal je dit dan ook geweldig vinden, maar ook wanneer je niet bijzonder fan bent van dieren zullen al deze kleurrijke papegaaien zorgen voor een prachtig beeld.

De piramides van Güímar

Ook aan lokale historie is er in Tenerife meer dan genoeg ontdekken. Wist je dat er namelijk zelfs piramides op dit eiland zijn te bewonderen? In totaal zijn er 6 piramides die je kunt bekijken en tot op de dag van vandaag is nog steeds niet bekend wie verantwoordelijk is voor de bouw van deze kunstwerken. Een leuk mysterie dus en helemaal wanneer je dit in het echt ervaart.

Op vakantie gaan naar Tenerife is dus een absolute aanrader en je zal je hier dan ook geen moment vervelen. Tegenwoordig zijn er dan ook meer dan genoeg goedkope vluchten naar Tenerife te boeken en ook de hotels en appartementen zijn relatief voordelig geprijsd. Ervaar het zelf en breng dan ook zeker een bezoekje aan dit prachtige eiland.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?