skip to Main Content
Chinese online warenhuis AliExpress opent pop-up winkel in hartje centrum Madrid

Chinese online warenhuis AliExpress opent pop-up winkel in hartje centrum Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gedurende vier dagen en in het teken van de “The Global Shopping Festival” zal het filiaal AliExpress van het Chinese bedrijf Alibaba haar eerste echte winkel openen in Spanje. Weliswaar gebeurt dat in de stijl van een pop-up winkel die slechts vier dagen open zal zijn maar het is wel iets vernieuwends en een onderdeel om de Spaanse markt te veroveren en meer bekendheid te krijgen.

Amazon is in Spanje als internet warenhuis heer en meester en ook al verkopen El Corte inglés, Zara en andere online winkels steeds meer, Amazon is en blijft de grootste marktspeler. Al enige tijd heeft Amazon in Spanje er een concurrent bij gekregen maar de verkopen en vooral de service zoals de snelle levering etc. zijn nog lang niet te vergelijken met Amazon. Het gaat in dit geval om AliExpress, het grote Chinese online warenhuis van het concern Alibaba.

Om meer bekendheid te krijgen en om de inwoners van Spanje, in dit geval hoofdzakelijk Madrid, de gelegenheid te geven om producten van AliExpress in een echte winkel te kopen en te genieten van gratis producten, promotiemateriaal en workshops, heeft men tussen 7 en 11 november een tijdelijke pop-up winkel geopend in Madrid, gelegen aan de Corredera Baja de San Pablo nummer 8 in de hippe Malasaña wijk van de Spaanse hoofdstad Madrid.

AliExpress heeft al veel veranderingen ingevoerd zoals de wachttijd van artikelen die vanuit China verstuurd worden gereduceerd van 40 naar 8 tot 14 dagen, iets wat nog steeds in de meeste gevallen veel meer is dan bijvoorbeeld bij Amazon. Voor diegene die echter geen haast hebben en het niet erg vinden om lang te moeten wachten op hun aangeschafte artikelen is het Chinese AliExpress een alternatief voor het Amerikaanse Amazon.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. nog een erbij?
    in spanje zijn er dan binnen 100 jaar meer chinezen of spanjaarden?
    het is een invasie aan het worden of zie ik het verkeerd?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken