skip to Main Content
Catalaanse politie rolt bende nep-agenten en AP-7 snelweg-dieven op
Mossos / Twitter

Catalaanse politie rolt bende nep-agenten en AP-7 snelweg-dieven op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra heeft een bende van vier criminelen opgerold die op de AP-7 snelweg tussen de Alt Empordà in Catalonië en de Comunidad Valenciana regio actief was. De bende had zich gespecialiseerd in het beroven van buitenlanders die in bestelbussen of campers langs de snelweg sliepen.

Het gaat volgens de regionale media om vier mannen tussen de 28 en 49 jaar oud en afkomstig uit Bosnië. De vier dieven verkleden zich als (nep) agenten om zo buitenlanders op de AP-7 snelweg te kunnen beroven. De politie heeft het over berovingen tussen 18 augustus en 12 oktober.

Het viertal presenteerde zich altijd als agenten om zo vertrouwen bij de buitenlanders te krijgen. Als deze toeristen uiteindelijk argwaan toonden gingen de dieven over op geweld waarbij volgens aangiften bij de politie diverse buitenlandse toeristen zijn aangevallen.

Nadat de politie het viertal had gearresteerd kwamen ze al voor de rechter die de criminelen alweer met aanklachten op vrije voeten heeft gesteld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Wij hebben dit meegemaakt vorig jaar rond kerst op dat zelfde stuk. Ze waren (4 man) wild aan het gebaren dat er iets met de Sprinter zou zijn, maar toevallig waren we in Frankrijk al gestrand met een kapotte dynamo dus wist ik zeker dat de bus nu oké was. Maar ik werd met mijn Sprinter gewoon van de weggedrukt had geen keus hun auto werd er voor gezet en bijna tot aan mijn bumper naar achtet gereden en dat vonden we al vreemd. Mijn partner stapte uit en ik bleef achter het stuur zitten. Ondertussen zag ik iets naast dus bus bleek achtetaf iemand te zijn. Ik moest uitstappen van de man bij mijn partner maar dat weigerde ik en dat is onze geluk geweest want de persoon naast de bus stond klaar om er mee weg te rijden. Ze kozen toen snel het hazenpad. De schrik zat er behoorlijk in en nog steeds zodra ik in de buurt rij ben ik zeer geconcentreerd. Stop dus nooit voor zo ver dit mogelijk is. Deze mannen geen Spanjaarden waren gewoon in burger kleding.

 2. Wim, ben jij toevallig afkomstig van Noord-Holland, bv van Breezand? Daar woonde mijn oma en ik heb nog bloembollen gepeld voor een zekere familie Ruygrok als vakantiewerk.

  1. Marie-Claire, mijn naaste familie is niet afkomstig uit Noord-Holland. In de bollenstreek wonen veel Ruygrokken en Ruigrokken….

 3. Een bende van “VIER” boeven terwijl deze praktijken al jaren aan de gang zijn.
  En niet alleen door deze vier boeven er rijden er nog honderden rond.
  Jaren geleden werd ik ook bij Barcelona in de buurt bijna van de weg gedrukt ondanks dat ik al op de vluchtstrook reed werd ik bijna klompleed van de weg gedrukt.
  Wat dat betreft niks nieuws onder de SPAANSE zon.

 4. Marianne,de agenten van Mossos doen NOOIT mensen stoppen langs autostrades of openbare wegen..Zij rijden voor U en de eerste volgende openbare parking doen ze je teken om te volgen.

 5. Mij is door de politie zelf verteld dat het beter is om altijd door te rijden naar de eerste bemande benzinestation en daar pas uit te stappen, vooral als men je s´avonds tracht te stoppen. De echte politie zal jullie zeker achtervolgen…

 6. Merkwaardig dat dit Bosnische gewelddadige geboefte na de aanklacht door de rechter op vrije voeten is gesteld. Die zullen ongetwijfeld rustig de uitspraak afwachten. Maar niet in Spanje, vrees ik. Het lijkt wel een Nederlandse D66 rechter, die velt dit soort “vonnissen” aan de lopende band tegenover buitenslands gespuis.

 7. Wij zijn een echtpaar van 70 jaar en reizen in maart , met de auto naar calella. Omdat wij daar een maand verblijven maken wij ook verschillende uitstapjes met de auto.
  Mijn vraag is; kan iemand mij vertellen hoe je een nepagent kunt herkennen?
  En wat als je bij een aanhouding doorrijdt omdat je het niet vertrouwd?
  Wie kan mij daar duidelijk antwoord over geven?
  Met vriendelijke groet,
  Marianne

  1. Het lijkt me makkelijk om ze te herkennen als nep-agenten. Bosniërs spreken ongetwijfeld nauwelijks of geen Spaans. Als dat dan blijkt moet je inderdaad zo mogelijk gas geven want ze deinzen dus ook niet terug voor geweld……

   1. De meeste toeristen spreken ook weinig of geen Spaans, dus die weten vaak niet of ze in goed of slecht Spaans worden aangesproken. Gewoon niet uitstappen 112 bellen en gelijk foto’s maken met je mobiel, daar zijn ze vaak niet van gediend en rijden weer weg.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken