skip to Main Content
Weeralarm in 16 provincies in Spanje vanwege storm “Beatriz”
123rf

Weeralarm in 16 provincies in Spanje vanwege storm “Beatriz”

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft voor 16 provincies in hoofdzakelijk het noordwesten en noorden van Spanje diverse weeralarmen uitgegeven vanwege de komst van de storm “Beatriz”. Er wordt veel regen verwacht die gepaard gaat met harde windstoten waardoor er ook een zeer onrustige zee zal zijn.

Het zijn met name de regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland die te maken krijgen met de gevolgen van storm “Beatriz”. In Galicië zijn het de provincies A Coruña en Lugo met een oranje weeralarm en Pontevedra met een geel weeralarm. Heel Asturië heeft te maken met zowel een geel alsook een oranje weeralarm, iets wat ook voor Cantabrië geldt.

In Baskenland zijn het de provincies Álava, Bizkaia en Gipuzkoa die gele weeralarmen hebben gekregen vanwege de wind, regen en ruwe zee. Ook de de regio Castilla y León heeft net zoals Navarra gele weeralarmen gekregen vanwege het slechte weer.

De wind kan snelheden bereiken van meer dan 110 km/uur en er kan op veel plaatsen een grote hoeveelheid regen vallen. Vanwege de wind is er ook een erg ruwe en wilde zee wat gevaarlijk kan zijn en waarbij golven van meer dan vijf meter verwacht worden.

De sneeuwgrens in het Cantabrische gebergte bevindt zich tussen de 1.200 en 1.600 meter hoogte, iets wat tussen de 1.400 en 1.800 meter hoogte is in de Pyreneeën en tussen de 1.800 en 2.000 meter in het Iberisch Randgebergte (midden Spanje).

Benamingen

Deze storm is de tweede deze herfst met een van de nieuwe benamingen voor stormen in Spanje, Portugal en Frankrijk. De storm “Adrian” trok begin oktober al over een deel van Spanje en nu is het de beurt aan storm “Beatriz”, de tweede naam op de lijst.

Voor het stormseizoen 2018-2019 hebben de weerdiensten van Spanje, Portugal en Frankrijk de volgende namen bedacht: Adrian, Beatriz, Carlos, Diana, Etienne, Glora, Gabriel, Helena, Isaias, Julia, Kyllian, Laura, Miguel, Nicole, Oscar, Patricia, Roberto, Sara, Teo, Vanessa en Walid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Onzin. De storm begin oktober heette Leslie en dat was bij iedereen bekend.

    1. Helaas. Leslie was een Amerilaanse naam en had in dit geval niets te maken met de stormen die door o.a. spanje benoemt worden.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken