Bekende Duitse kerstmis winkel geopend in Barcelona

Bekende Duitse kerstmis winkel geopend in Barcelona
Beeld: Traveler

BARCELONA – De Catalaanse stad Barcelona heeft de eer om sinds woensdag 6 november de eerste vestiging van de Duitse kerstmis winkelketen Käthe Wohlfahrt in heel Spanje te hebben. De Spaanse vestiging is geopend in een lokaal gelegen in de Calle Banys Nous. Bij het betreden van de winkel voel je daadwerkelijk de kerstsfeer.

De inwoners van Barcelona kunnen nu terecht ‘Santa Claus is coming to town’ zingen want de kerstwinkel bij uitstek Käthe Wohlfahrt heeft de eerste Spaanse vestiging geopend in het centrum van Barcelona. Daarmee voegt de Catalaanse stad zich in het rijtje van New York, Parijs en Londen waar ook winkels van deze Duitse kerst specialist te vinden zijn.

De in 1964 door Wilhelm en Käthe Wohlfahrt opgerichte winkelketen Käthe Wohlfahrt heeft een dozijn winkels verdeeld over Duitsland, België, Frankrijk, Groot Brittannië, de verenigde Staten en nu ook in Spanje, gelegen in de Calle Banys Nous nummer 15 in de Barrio Gotico achter de kerk Santa María del Pi.

Het succesverhaal van deze winkelketen begon met een muziekdoos die rond de kersttijd als kado werd gegeven. Wilhelm wilde per sé een bepaalde muziekdoos hebben maar kon deze na de kerstperiode niet meer vinden. 

Uiteindelijk wist een leverancier er nog 10 op de kop te tikken die door Wilhelm verplicht gekocht moesten worden. Een van deze muziekdozen gaf hij aan een Amerikaanse vriend terwijl hij de overige negen deur aan deur probeerde te verkopen totdat de politie hem dat verbood.

Omdat er steeds meer vrienden om de muziekdozen vroegen struinden Wilhelm en Käthe alle markten en winkels af op zoek naar muziekdozen totdat het echtpaar besloot in 1964 een eigen winkel te beginnen. Inmiddels staat de fantasiefabriek ofwel de plaats waar alle producten bedacht en gemaakt worden in de Duitse stad Rothenburg van waaruit de winkelketen langzaam de wereld aan het veroveren is.

Uiteraard heeft de Duitse keten zich aangepast aan de lokale tradities zoals de caganer (het poepende mannetje met de rode muts). Het is een Catalaanse traditie om dit figuurtje in de kerststal te plaatsen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

en voor een echt mooi kerststalletje moet je bij de Spaanse winkeltjes zijn.

Kerst ach ja,… soort vlucht.

Ik was toevallig dinsdag in Barcelona en heb naar binnen kunnen kijken, zag er werkelijk prachtig uit, zulke mooie kerstdecoraties heb ik nog nergens gezien
Als ik in december weer in barcelona ben ga ik zeker iets kopen!

Duitse winkel ? voor …….kerstmis ? moet het dan niet feestmis zijn want Lidl gebruik het kerst niet meer in zijn produkten zoals bvb kerstboom =nu feestboom en kerstbal=nu feest bal en oh ja kerstboom is dan natuurlijk feestboom !ge moet het maar weten!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.