November is kortingsmaand bij (online) winkels in Spanje

November is kortingsmaand bij (online) winkels in Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Als je regelmatig producten koopt online dus via internet dan is november de ideale maand. Er zijn verschillende dagen met speciale kortingen zoals op 11 november de zogenaamde ‘Singles Day’, op 29 november ‘Black Friday’ en op maandag 2 december ‘Cyber Monday’ kortingsdagen bij AliExpress, Amazon, PcComponentes, Bol.com en veel andere online warenhuizen en winkels.

Op maandag 11 november viert men wereldwijd de Singles Day 2019, een idee van het Chinese online warenhuis AliExpress dat inmiddels is overgeslagen naar andere websites zoals PcComponentes in Spanje en Bol.com in Nederland.

De Sephora winkelketen is nog een stapje verder gegaan en is al op 4 november beginnen met kortingen die doorgaan tot en met maandag 11 november. Daarentegen viert Phonehouse alleen op 11 november de Singles kortingsDay, net zoals de online winkel Ebay en andere winkels.

Black Friday

Terwijl er steeds meer winkels op internet meedoen met de Singles Day rage, wordt op vrijdag 29 november wereldwijd de Black Friday kortingsdag gevierd. Dit is een initiatief van het Amerikaanse online warenhuis Amazon dat oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten werd gevierd maar ondertussen overal op de wereld een bekende kortingsdag is geworden.

Amazon begint overigens op vrijdag 8 november al met speciale kortingen op de ‘Nunca vistos en Amazon’ kortingsdagen. Officieel viert Amazon geen Singles Day en dus heeft men dit verzonnen om toch mee toe doen met de rage. Overigens heeft men bij Amazon opnieuw besloten om vanaf maandag 25 november tot 2 december kortingen te geven op duizenden producten.

LEESTIP: Wanneer is er uitverkoop in Spanje

Op Black Friday zijn er miljoenen producten goedkoper te koop bij Amazon maar ook in andere winkels in het centrum van de stad of in de winkelcentra en op internet in de online winkels. Daarbij gaat het niet alleen meer om elektronische apparatuur maar op zo’n beetje alles wat te koop is: kleding, schoenen, reizen, vliegtickets, auto’s, fietsen, parfum etc. 

Cyber Monday

Uiteindelijk wordt op maandag 2 december de Cyber Monday gevierd. Ook dat is een Amerikaanse initiatief en heeft meer betrekking op elektronica zoals computers, tablets en smartphones. Ook de Cyber Monday wordt op veel plaatsen en op veel websites gevierd.

Al begonnen

Ondanks dat er drie data zijn die bekend staan als kortingsdagen, te weten maandag 11 november Singles Day, vrijdag 29 november Black Friday en maandag 2 december Cyber Monday, is men op veel plaatsen in Spanje al begonnen met het geven van kortingen of beginnen ze eerder dan de hierboven aangegeven data.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Louise, woensdag gehaktdag……

Het zal mij worst wezen hoe die kortingsdagen heten! Wat mij echter wel opvalt is…. Dat ook hier de Nederlanders aan ” haarkloverij” doen en op een bedekte manier ” katten” uitdelen aan ieder die zijn/ haar mening verkondigt. Wat niet in het straatje van een ander valt wordt afgekat! Dit is geen fraaie eigenschap heren! Het is immers algemeen bekend dat veel mannen geen goed ABN kunnen schrijven? Dit is alleen het geval bij de zg. ” pennen likkers” die een degelijke cursus ABN hebben moeten volgen om hun handen niet te hoeven gebruiken zoals een werkman ( met… Lees verder »

Wat is er verderfelijk aan Engels ? Compacte, krachtige wereldtaal. Fonetisch in ieder geval mooier dan Spaans.

Vergeet ook niet dat de Engelsen Continentaal Europa hebben bevrijd dus een beetje terughoudendheid is wel op zijn plaats (@ Rob).

Kom hier maar weer eens terug als u foutloos bijdragen leert schrijven. Ik tel er twee.

Hier weer een keihard bewijs dat de redactie gewoon meedoet met de verengelsing in de NL en Spaanse taal. Het is kennelijk te moeilijk om een Spaanstalige foto neer te zetten en dat verderfelijke engels te omzeilen. Dit even als aanvulling van een artikel elders op deze site.

Ja het moet dus zijn
Días solteros,
Viernes negro
Lunes cibernético.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.