Spanje betaalt de komende 7 jaar 12 miljard euro aan de EU

Spanje betaalt de komende 7 jaar 12 miljard euro aan de EU
Beeld: 123rf

Spanje betaalt de komende 7 jaar 12 miljard euro aan de EU

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is het vierde land op de lijst van 25 EU-landen wat betreft de jaarlijkse bijdrage aan de Europese Unie. Tot het jaar 2027 zal de Spaanse overheid jaarlijks 12,38 miljard euro overhandigen aan Brussel. Spanje staat achter Duitsland, Frankrijk en Italië op de lijst en betaalt bijna het dubbele dan Nederland en drie keer meer dan België.

Tussen 2021 en 2027 zal Spanje jaarlijks aan de kas van de Europese Unie 17,5% meer gaan betalen dan tijdens de jaren 2014-2020. In totaal moet Spanje gedurende 7 jaar 12,38 miljard gaan betalen in plaats van de huidige 10,86 miljard euro aldus het Meerjarig financieel kader 2021-2027 van de EU.

Met deze jaarlijkse bijdrage staat Spanje op de lijst op een vierde plaats achter Duitsland met 32,76 miljard euro, Frankrijk met 22,45 miljard euro en Italië met 15,27 miljard euro. Onder Spanje met 12,38 miljard euro staat de bijdrage van Nederland met 6,85 miljard euro, Polen met 5,68 miljard euro, Zweden met 4,39 miljard euro en en België met 4,36 miljard euro.

Maar Spanje krijgt meer terug van de EU dan dat het land betaalt. In 2018 bv. betaalde Spanje volgens deze krant 10,86 miljard euro maar kreeg het land 12,27 miljard euro terug. Spanje betaalt op deze manier een jaarlijkse bijdrage die gelijk is aan 0,95% van het bruto nationaal inkomen (bni).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.