Spanje betaalt de komende 7 jaar 12 miljard euro aan de EU

Spanje betaalt de komende 7 jaar 12 miljard euro aan de EU
Beeld: 123rf

MADRID – Spanje is het vierde land op de lijst van 25 EU-landen wat betreft de jaarlijkse bijdrage aan de Europese Unie. Tot het jaar 2027 zal de Spaanse overheid jaarlijks 12,38 miljard euro overhandigen aan Brussel. Spanje staat achter Duitsland, Frankrijk en Italië op de lijst en betaalt bijna het dubbele dan Nederland en drie keer meer dan België.

Tussen 2021 en 2027 zal Spanje jaarlijks aan de kas van de Europese Unie 17,5% meer gaan betalen dan tijdens de jaren 2014-2020. In totaal moet Spanje gedurende 7 jaar 12,38 miljard gaan betalen in plaats van de huidige 10,86 miljard euro aldus het Meerjarig financieel kader 2021-2027 van de EU.

Met deze jaarlijkse bijdrage staat Spanje op de lijst op een vierde plaats achter Duitsland met 32,76 miljard euro, Frankrijk met 22,45 miljard euro en Italië met 15,27 miljard euro. Onder Spanje met 12,38 miljard euro staat de bijdrage van Nederland met 6,85 miljard euro, Polen met 5,68 miljard euro, Zweden met 4,39 miljard euro en en België met 4,36 miljard euro.

Maar Spanje krijgt meer terug van de EU dan dat het land betaalt. In 2018 bv. betaalde Spanje volgens deze krant 10,86 miljard euro maar kreeg het land 12,27 miljard euro terug. Spanje betaalt op deze manier een jaarlijkse bijdrage die gelijk is aan 0,95% van het bruto nationaal inkomen (bni).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
32 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ach, en de heer Boye is ook nog advocaat van…..we waren hem bijna alweer vergeten, ons aller Bergpiekje. Zou hij inmiddels al Nederlands spreken? In België hechten ze erg aan integratie, als ik de Wever zo hoor praten.

Robke, volgens mij krijg jij hiervoor van je zielsmaatje de tweede prijs voor meest onnozele reactie van de dag, eehh week, misschien zelfs maand, … Proficiat !!

Nou dat vraag ik me af hoor. Juan is niet erg scheutig met prijzen toekennen. Daar is heel wat voor nodig, dus ik denk dat je te ver voor de muziek uitloopt.

Rob, als ik jou was zou ik niet meer reageren op mieleke. Dat ventje geniet ervan om telkens weer te provoceren met zijn nva-geneuzel.
Beste is hem hier gewoon te bannen

Best Rob, kennelijk vinden sommige mensen het een eer dat ik prijzen uitreik? Al was de prijs die ik weggaf wel de poedelprijs volgens mij, lijkt me dat jij daar niet zo op zit te wachten toch? Maar Anoniem heeft wel een punt, waarom zouden we op de meeste reacties van Miel nog reageren, ze zijn nooit opbouwend, ze zijn nooit inhoudelijk en het is alleen maar zijn bedoeling om mensen op de kast te krijgen. En ik weet niet hoe het met de rest van jullie zit, maar persoonlijk zit ik liever in een comfortabele stoel of op een… Lees verder »

En ik maar denken dat Miel in Spanje woonde met zijn vrouw, blijkt hij er te wonen met een mannelijk partner, sorry, my bad.
Tenminste ik maar dat op uit zijn commentaar op Rob heh.

Schandalig heel die europa de grootste dieven

Niet alleen naar die semi-intellectuelen van het Forum voor Democratie luisteren maar je er ook in verdiepen, bijvoorbeeld: https://www.rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel/4910466/brussel-eu-misleiding-nederlandse-regering-douanerechten

Heel veel Europese goederen komen via Rotterdam de EU binnen en worden vervolgens verscheept naar andere landen. Nederland ontvangt namens de EU douanerechten voor deze goederen en draagt die dan ook weer af aan de EU. Dat kun je niet bij de bijdrage tellen want dan zou België (Antwerpen) dat ook doen.

Klopt,,,, bijna. NL vordert die heffingen voor zichzelf….. EU heeft jaren naar die heffingen gekeken en wil, zonder tegenprestatie (ze hoeven er immers niets voor te doen, alleen maar heffen) er een aanmerkelijk deel van hebben……. zo gaat dat.

NL mag een deel van die heffingen houden vanwege personeel en administratie.

Alweer (bijna) goed. NL int douane-heffingen, bij import maar ook bij doorvoer; ook bij doorvoer worden er kosten gemaakt, administratie, personeel, infrastructuur, controles/beveiligingen etc. Of er heffingen moeten zijn en hoe hoog laat ik in het midden, ook of ik het er mee eens ben of niet, het is eenmaal zo in het leven geroepen. Ook de geldwolf EU zag dit, mn een hoge (nl pvda) EURO-ambtenaar, Gert-Jan Koopman (toepasselijke naam) en die vind Rotterdam geen NL haven maar een EU haven! Daarom dient NL deze inkomsten af te dragen aan de EU, vindt deze “Nederlander”. Ook vergeet deze “Nederlander”… Lees verder »

Wat een vreemd bericht. Je moet toch het hoge bedrag dat Spanje
opgeteld krijgt op allerlei manieren van subsidies. Jammer dat ze dit geld niet altijd op een goede manier gebruiken. Bijvoorbeeld de aanleg van 1 of meer vliegvelden die nu niet gebruikt worden. Zo zou je veel subsidies kunnen noemen. Als je dan kijkt wat Spanje betaalt, valt het nog wel mee.
Zuivere en volledige informatie geven is wel belangrijk.
Verder alle lof voor je berichten. Ik blijf alles met aandacht volgen.

Harm Dubbelboer Spanje 12,38 miljard 48 miljoen inwoners is dus €257.91 p/p -. Nederland 6,85 miljard gedeeld door 17 miljoen inwoners is dus €402.91 p/p . Daar komt nog bij dat Nederland netto betaler is en Spanje niet, want die krijgen bijna alles terug-

Helemaal mee eens!

Anoniem
Spanje telt 46 miljoen inwoners zo dus een beetje meer

Wat een onzin. Het klopt dat Spanje geen netto betaler is, maar Spanje krijgt “maar” ongeveer 20% meer terug dan ze hebben gestort.

Schaf dat gedrocht af met hun meer dan 100000 dik betaalde leeglopers en aan kop een zatlap

Weer zo’n onzinnige reactie. Mevrouw Lagarde heeft niets, maar dan ook niets met de EU begroting te maken. Daar gaat de ECB helemaal niet over.

Ik heb niet gelezen dat iemand het over de ECB heeft.

Ik wel, lees het artikel hieronder maar.

Inderdaad mijnheer Rob.
Las ook net dat u een prijs heb gewonnen. Proficiat daarmee.
Achter de schermen heeft de EU heel veel met de ECB te maken. 4 handen op 1 buik. Maar wat u niet ziet is er dan ook niet? Succes?? met uw studie politicologie

Ja, en u veel sterkte met uw onderbuik. Daar zijn pilletjes voor bij de apotheek.

Genoemde cijfers kloppen niet. Nederland betaald het meeste aan de EU. Volgend jaar gaat dat per jaar 15 miljard Euries worden. Frankrijk heeft een mazzeltje. die betaald 1,5 miljoen Euries per jaar. Maar wie had dat anders verwacht met die Franse toverheks als president van de EU bank.

Het gaat natuurlijk niet om de absolute bedragen, maar om de afgifte per hoofd van de bevolking. Dan staat Spanje lang niet zo hoog en duidelijk onder NL.

Geen wonder dat de eu alle mistanden die de Spaanse regering en advocatuur pleegt tegen Catalonie gewoon ondersteund.

Een typische onderbuik reactie.

Daar hebben ze pilletjes voor. U heeft daar zo ter lezen veel ervaring mee?

Nederland gaat 13 miljard betalen

Goed zo John, jij hebt even je momentje kunnen pakken. Bravo.

Wat krijgt Nederland terug?
Denk misschien de helft,want wij zijn het braafste van de klas.

Sjonge John, de prijs voor meest onnozele reactie van de dag, eehh week, misschien zelfs maand, gaat naar…….JOU!
Proficiat.
Enne noem dan nu eens 5 punten die de Spaanse regering de Catalanen heeft misdaan? En de advocatuur? Dat zijn toch mensen die men in kan huren?
Je zal het OM bedoelen.
Met advocaten bedoel je bijvoorbeeld die ene advocaat die 14 jaar vast heeft gezeten voor drugs delicten, en nu weer onderdeel is van een groot drugs onderzoek en witwas onderzoek….Rob help me ff, wie zijn advocaat is dat ook al weer??

Eh…ja. Van die afgezant van God, hier ter aarde voor de Catalanen, het grootste geschenk dat hen ooit is overkomen. Alleen vlucht hij voor een koude inval nu even naar binnen en laat ie zich opsluiten. Eigenlijk ook best wel slim. Geweld zie je dan niet, en dus hoef je het ook niet te veroordelen..

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.