Search
menu
Search

Dit zijn de 10 rijkste Spanjaarden volgens Forbes (2020)

Oeps ... foto ontbreekt!

Dit zijn de 10 rijkste Spanjaarden volgens Forbes (2020)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Amerikaanse magazine Forbes heeft de nieuwe ‘The World’s Billionaires’ lijst bekend gemaakt waarop alle 2.095 rijken der aarde verdeeld per land staan. Volgens deze jaarlijks terugkerende lijst is Jeff Bezos van Amazon opnieuw de rijkste persoon gevolgd door Bill Gates van Microsoft, de Fransman Bernard Arnault & Familie van LVMH, en Warren Buffett van Berkshire Hathaway. In Spanje staat voor het zoveelste jaar Amancio Ortega, de eigenaar van Inditex (o.a. Zara) bovenaan de lijst op plaats 6 en is hij een van de 23 Spaanse rijken op de Forbes lijst 2020.

Amancio Ortega, de eigenaar van Inditex en oprichter van onder andere de bekende Zara winkels, is de rijkste Spanjaard ter wereld met een geschat vermogen van 55,1 miljard dollar. Ortega staat daarmee op de 6e plaats op de jaarlijkse Forbes lijst die dit jaar aangevoerd wordt door Jeff Bezos, de oprichter en eigenaar van online warenhuis Amazon, die niet alleen de rijkste man ter wereld is met een vermogen van 113 miljard dollar maar ook de eerste man/persoon ter wereld die een vermogen heeft van meer dan 100 miljard dollar (al heeft Bill gates nog slechts 2 miljard nodig om de 100 miljard grens te bereiken).

De 84-jarige Spanjaard Amancio Ortega staat standaard elk jaar in de top 10 lijst en dan vaak helemaal bovenaan. De Zara oprichter heeft 55,1 miljard dollar op zijn rekening staan en is daarmee niet alleen de rijkste persoon van Spanje maar ook een van de rijksten van Europa.

De 51-jarige dochter van Amancio, Sandra Ortega Mera, is als Spaanse vertegenwoordiging op de Forbes lijst de tweede rijkste Spanjaard/Spaanse op plaats 293 met een geschat vermogen van 5,5 miljard dollar. Ze is echter wel de rijkste Spaanse vrouw op de lijst van rijke Spanjaarden.

Na Sandra staat de de eigenaar van Mercadona Juan Roig met een vermogen van 3,9 miljard dollar (plaats 468) gevolgd door bouwondernemer (Ferrovial) Rafael Del Pino y Calvo-Sotelo op de lijst (680) met een vermogen van 3 miljard dollar gevolgd door Juan Abello van Torreal met een vermogen van 1,9 miljard dollar (712).

Bekijk HIER alle 23 Spaanse rijken of de top 10 hieronder:

1Amancio OrtegaInditex (Zara)55,1 miljard dollar
2Sandra Ortgea MeraInditex (Zara)5,5 miljard
3Juan RoigMercadona3,9 miljard
4Rafael del Pino Calvo-SoteloFerrovial3 miljard
5Juan AbelloTorreal 2,9 miljard
6Alicia KoplowitzOmega Capital2,4 miljard
7Hortensia HerreroMercadona2,3 miljard
8María del Pino Calvo-SoteloFundación Rafael del Pino1,8 miljard
9Tomas Olivo LopezGalerías Comerciales1,8 miljard
10Manuel JoveFadesa1,7 miljard

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?