Search
menu
Search

Extreemrechts Spanje wil een referendum over immigratiecontrole

Extreemrechts Spanje wil een referendum over immigratiecontrole
Beeld: VOX / web

Extreemrechts Spanje wil een referendum over immigratiecontrole

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als het aan de extreemrechtse politieke partij VOX ligt moet er in Spanje een speciaal referendum komen over de controle van immigratie. Dat referendum moet dan volgens de Europarlementariër Jorge Buxadé plaatsvinden volgens de Grondwet artikel 92. VOX is van mening dat de Spanjaarden zelf mogen kiezen wat er gedaan moet worden met de immigratie.

VOX zegt dat alle routes van (illegale) immigratie vanuit Afrika naar Europa via Cyprus, Griekenland, Italië en Spanje open zijn en er praktisch geen controle is. Dat mag niet zo zijn en dat moet stoppen maar, zoals de Europarlementariër aangeeft, dat moeten de Spanjaarden zelf beslissen via een referendum.

“Deze illegale immigratie verandert in geweld, onveiligheid en misdaden in de straten van Stockholm, Parijs, Madrid, Barcelona of de Spaanse exclave Ceuta en de afgelopen dagen zijn er jonge mensen neergestoken in Tarragona en Sevilla, waren er massale vechtpartijen op de Gran Vía in Valencia en in de wijk Lavapiés in Madrid … Heel Spanje wordt al verslonden door onveiligheid en geweld” waarschuwde Jorge Buxadé zondag bij een bijeenkomst.

Verder zegt VOX dat de partij het volste vertrouwen heeft in de Policía Nacional en Guardia Civil politie eenheden wat betreft hun werk bij de grenzen tussen Spanje en Marokko. VOX geeft ook aan wantrouwen te hebben jegens de politici, met name die van de PSOE, Unidas-Podemos en Bildu die een onderzoekscommissie willen starten naar wat er gebeurd is in Melilla waar 37 doden vielen aan de kant van Marokko. De minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska (PSOE) moet volgens VOX dan ook meteen aftreden of ontslagen worden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?