skip to Main Content
30 vrachtwagens met lekke banden op de AP-7 snelweg bij Barcelona

30 vrachtwagens met lekke banden op de AP-7 snelweg bij Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Catalaanse politie Mossos d’Esquadra is een onderzoek begonnen naar de lekke banden bij tientallen vrachtwagens op de AP-7 snelweg nabij de gemeente Sant Cugat del Vallès in de provincie Barcelona. Dit gebeurde afgelopen dinsdag terwijl vorige week vrijdag ook al 13 vrachtwagens lekke banden kregen op dezelfde snelweg.

De politie weet nog niet wat er gebeurd is deze dinsdag maar ze gaan ervan uit dat het door iemand opzettelijk is veroorzaakt. Vorig week vrijdag gebeurde ongeveer hetzelfde op de AP-7 snelweg tussen de gemeenten Montmelo en El Papiol waardoor er 13 vrachtwagens lekke banden kregen en er kilometerslange files ontstonden. Op vrijdag gebeurde dit tussen 1 en 3 uur ‘s-nachts in zuidelijke richting. De oorzaak van de lekke banden was snel gevonden nadat bleek dat een vrachtwagen materiaal met scherpe randen had verloren waardoor de banden van de vrachtwagens lek raakten.

De lekke banden bij 30 vrachtwagens op dinsdag zijn echter niet veroorzaakt door een lading die verloren raakte op de snelweg waardoor de politie nog niet weet wat er precies gebeurt is aangezien ze niets hebben gevonden op het asfalt. Men gaat er vanuit dat het opzettelijk gedaan is door iemand die een band met spijkers heeft gelegd op de snelweg en deze later weer heeft weggehaald.

Ook in het geval van de lekke banden op dinsdag ontstonden er richting het zuiden op de AP-7 snelweg kilometerslange files. Veel van de vrachtwagens moesten vanwege de lekke band op de snelweg stoppen waardoor het autorijden moeilijk was en de politie deels de weg afsloot. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd en raakte er niemand gewond maar het had natuurlijk wel anders kunnen aflopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wel toevallig dat het alleen maar vrachtwagens zijn en zo ja dan wordt het gedaan bij de tankstations. Gebeurt wel meer

  2. Waren er ook auto’s bij betrokken?
    30 jaar geleden hebben mijn ouders ook zo iets meegemaakt op de autopista thv Amposta. Kraaiepoten waren er op gegooid door een plaatselijke boer uit ontevredenheid. De daders (indien men ze kan identificeren) 5j den bak in wegens moordpoging met voorbedachte rade! Hebben vele mensen in doodsgevaar gebracht…

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken