skip to Main Content
De beste kaas van Spanje komt uit Extremadura

De beste kaas van Spanje komt uit Extremadura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÉRIDA – Heb je het ook moeilijk om een keuze te maken tussen Manchego, Mahón of Idiazabal? Met zoveel lekkere kazen waaruit je kan kiezen is dit in Spanje een moeilijke taak maar er is nu hulp beschikbaar. Men heeft de keuze voor u gemaakt op de World Cheese Awards 2017 waar er één Spaanse kaas boven de andere Spaanse kazen werd uitverkoren.

Aan deze wedstrijd namen meer dan 3.000 producten uit 35 landen deel. Tijdens deze competitie werd de Mini-retorta van de Finca Pascualete in Cáceres, in het westen van Spanje in de deelstaat Extremadura verkozen tot de beste Spaanse kaas van 2017.

De maker omschrijft zijn schapenkaas als kaas met een zachte “maar blijvende” smaak met “herinneringen aan een veld door zijn plantaardig stremsel en door zijn zeer romige bijna vloeibare textuur”. De Mini-Retorta behaalde naast zijn eerste plaats onder de Spaanse kazen ook de zesde plaats op de wereldranglijst. Op de eerste plaats staat de Cornish Kern uit Groot-Brittannië.

Na de competitie werd door de inrichters van de wedstrijd een lijst uitgegeven van de 66 beste kazen ter wereld en 14 daarvan zijn Spaanse kazen.

Foto: Finca Pascualete

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Voor mij geen Hollandse kaas meer, wij zijn gek op oude kaas, en de oude schapenkaas of de mix schaap, koe en geitenmelk is zalig koop ik meestal bij de mercadona

 2. Ik hou het bij ”queso fresco desnatado”
  Het is de wrongel. Zeer weinig vet en zout.
  Een kilo voor 3,20 euro

 3. kaas is online te koop, maar is helaas uitverkocht.

  ze zitten niet in Cáceres maar in Trujillo in de provincie Cáceres en dat is weer in de Extremadura 🙂

  FIND US HERE
  Finca Pascualete
  P.I. de la Dehesilla S/N. 10200 Trujillo, Cáceres
  Telephone: +34 927 320 851
  E-mail: queseria@fincapascualete.com

 4. Iemand een idee waar deze kaas in Spanje (San Pedro de Alcantara – Marbella – Benahavis) te verkrijgen is?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken