Search
menu
Search

Regering Spanje wil vanaf januari een minimumsalaris van 900 euro

Oeps ... foto ontbreekt!

Regering Spanje wil vanaf januari een minimumsalaris van 900 euro

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als het aan de regering van Pedro Sánchez ligt moet er vanaf 1 januari 2019 een nieuw minimumsalaris komen in Spanje. Het huidige minimumloon (2018) is 735,90 euro bruto per maand maar dat moet als het aan de PSOE ligt met 22% stijgen naar 900 euro bruto per maand. Dit wil de regering doen door middel van een Koninklijk decreet omdat de staatsbegroting nog steeds niet is aangenomen.

Met de verhoging van het Salario Mínimo Interprofesional (SMI) zullen meer dan 1,3 miljoen arbeiders in Spanje meer loon krijgen vanaf januari 2019. De verhoging van het minimumloon naar 900 euro is het resultaat van onderhandelingen tussen de PSOE-partij en Unidos-Podemos waarna deze laatste politieke partij de staatsbegroting accepteerde.

De regering van Pedro Sánchez heeft op dit moment echter niet genoeg steun omdat de Catalaanse en Baskische partijen niet mee willen werken waardoor sociale verbeteringen niet door kunnen gaan, aldus de premier van Spanje Sánchez. Uiteindelijk besloot de regering om diverse van deze sociale verbeteringen goed te laten keuren door middel van Koninklijke decreten.

Een daarvan is dus de verhoging van het minimumsalaris van de huidige 735,90 euro bruto per maand naar 900 euro bruto per maand vanaf 1 januari 2019.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?