skip to Main Content
Regering Spanje wil vanaf januari een minimumsalaris van 900 euro
123rf

Regering Spanje wil vanaf januari een minimumsalaris van 900 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als het aan de regering van Pedro Sánchez ligt moet er vanaf 1 januari 2019 een nieuw minimumsalaris komen in Spanje. Het huidige minimumloon (2018) is 735,90 euro bruto per maand maar dat moet als het aan de PSOE ligt met 22% stijgen naar 900 euro bruto per maand. Dit wil de regering doen door middel van een Koninklijk decreet omdat de staatsbegroting nog steeds niet is aangenomen.

Met de verhoging van het Salario Mínimo Interprofesional (SMI) zullen meer dan 1,3 miljoen arbeiders in Spanje meer loon krijgen vanaf januari 2019. De verhoging van het minimumloon naar 900 euro is het resultaat van onderhandelingen tussen de PSOE-partij en Unidos-Podemos waarna deze laatste politieke partij de staatsbegroting accepteerde.

De regering van Pedro Sánchez heeft op dit moment echter niet genoeg steun omdat de Catalaanse en Baskische partijen niet mee willen werken waardoor sociale verbeteringen niet door kunnen gaan, aldus de premier van Spanje Sánchez. Uiteindelijk besloot de regering om diverse van deze sociale verbeteringen goed te laten keuren door middel van Koninklijke decreten.

Een daarvan is dus de verhoging van het minimumsalaris van de huidige 735,90 euro bruto per maand naar 900 euro bruto per maand vanaf 1 januari 2019.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. ze zouden beter ook es de boel in spanje platleggen , zon corruptie dat het soms niet ye vatten valt en dat weet je pas als je er zelf met geconfronteerd word .

  1. daar blijft normaal gezien rond de 750euro netto over en dit is voor fulltime werk met een 40uren week…hetzelfde in tenerife hier.

   7 jaar geleden ook in hotel gewerkt met elke dag een andere schift ik had toen 830 euro netto wat toen een goed loon was hier,maar als je als alleenstaande daarvan alles moet betalen heb je niets over…het mag inderdaad wel eens aangepast worden als je tegenwoordig de huishuurprijzen ziet….

 2. man man man wat is nu nog 900 euro bruto per maand voor een werkmens .
  Schandalig we zijn 2018 en bijna 2019 want in die 900 euro zit reeds het vakantie geld en eindejaarspremie in

 3. Hebben de PSOE en Podemos ook even overleg gehad met de ondernemers?
  Want de regering of hoe we ze op deze manier even moeten noemen, kan heel wat willen, maar de rekening komt bij de bedrijven terecht en niet bij de overheid.
  Ja, de overheid krijgt meer belasting geld binnen, dat is juist gezegd.
  Maar het is een leuke maatregel voor de buitenwacht, en ze hopen zo vast op wat meer stemmen.

 4. Zou het fout zijn te veronderstellen dat de meeste ‘werknemers’ van de overheid meer verdienen dan die 900 € ? In feite betekent dit dus dat het de bedrijven zijn die met 22% meer loonkosten worden opgezadeld en dat de staat 22% meer IRPF en sociale bijdragen incasseert. Ook een manier om de staatskas te spijzen natuurlijk, alhoewel… de werkloosheid zal er niet kleiner van worden.
  Ook niet vergeten dat lonen en prijzen een vicieuze cirkel vormen. Als de prijzen stijgen vraagt men loonsverhoging, maar hogere lonen leiden dan weer tot prijsstijgingen. De vraag is dus of loonsverhogingen op lange termijn veel oplossen. België waar de lonen automatisch gekoppeld zijn aan de consumptieprijzen bewijst het tegendeel. Misschien kan men beter werk maken van lagere prijzen.

  1. België is volgens mij al lang een verloren dorp die blij moet zijn met de EU. 3 talen, tich deelregeringen. Dat land kost zoveel meer dan dat het betaald. Niet Vlaanderen maar Wallonië

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken