90% bezetting plattelands accommodaties provincie Alicante

90% bezetting plattelands accommodaties provincie Alicante
Beeld: Refugio Marnes / website

90% bezetting plattelands accommodaties provincie Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De ‘alojamientos rurales’ ofwel B&B’s in het platteland van de provincie Alicante hebben gedurende deze ‘puente de la Constitución’ een bezetting van 90%. De sector hoopt dat deze tendens van volle bezetting zich herhaald tijdens de kerstperiode.

Volgens de gegevens van de Asociación de Turismo Alicante Interior ligt het bezettingspercentage rond de 90% tijdens de mini-vakantieperiode van de ‘puente de la Constitución’ die samenvalt dit jaar met het weekend van vrijdag 6 december (Día de la Constitución) en zondag 8 december (La Inmaculada Concepción) dat in sommige regio’s dit jaar gevierd wordt op maandag 9 december.

Volgens de vereniging laat dit zien dat er door de bezoekers van de provincie Alicante veel interesse is in accomodaties in het achterland van Alicante, in het slapen in kleine dorpen en in het genieten van wat het binnenland allemaal te bieden heeft aan cultuur, gastronomie en activiteiten.

Het merendeel van de toeristen dat het binnenland/achterland van de provincie Alicante bezoekt en dus verder weg gaat van de populaire Costa Blanca is echter afkomstig uit de provincie en de autonome Valencia regio. Het doel is om als vereniging van Turismo Rural accommodaties verder te kijken en ook bezoekers vanuit heel Spanje en uit andere landen te overtuigen van een vakantie in het binnenland.

Terwijl de Asociación de Turismo Alicante Interior bezoekers wil aantrekken wil men ook dat de strijd tegen de illegale verhuur wordt opgeschroefd, iets dat kan door middel van meer controles van de autoriteiten.

Ook Nederlands

Een voorbeeld van een Agriturismo ofwel Turismo Rural is het door Nederlanders gerunde Refugio Marnes . Zij hebben al 16 jaar een landelijk gelegen vakantiebestemming om hun steentje bij te dragen aan het duurzaam landelijk toerisme in de provincie Alicante. Voor meer informatie, zie de website .

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.