Search
menu
Search

90% bezetting plattelands accommodaties provincie Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

90% bezetting plattelands accommodaties provincie Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De ‘alojamientos rurales’ ofwel B&B’s in het platteland van de provincie Alicante hebben gedurende deze ‘puente de la Constitución’ een bezetting van 90%. De sector hoopt dat deze tendens van volle bezetting zich herhaald tijdens de kerstperiode.

Volgens de gegevens van de Asociación de Turismo Alicante Interior ligt het bezettingspercentage rond de 90% tijdens de mini-vakantieperiode van de ‘puente de la Constitución’ die samenvalt dit jaar met het weekend van vrijdag 6 december (Día de la Constitución) en zondag 8 december (La Inmaculada Concepción) dat in sommige regio’s dit jaar gevierd wordt op maandag 9 december.

Volgens de vereniging laat dit zien dat er door de bezoekers van de provincie Alicante veel interesse is in accomodaties in het achterland van Alicante, in het slapen in kleine dorpen en in het genieten van wat het binnenland allemaal te bieden heeft aan cultuur, gastronomie en activiteiten.

Het merendeel van de toeristen dat het binnenland/achterland van de provincie Alicante bezoekt en dus verder weg gaat van de populaire Costa Blanca is echter afkomstig uit de provincie en de autonome Valencia regio. Het doel is om als vereniging van Turismo Rural accommodaties verder te kijken en ook bezoekers vanuit heel Spanje en uit andere landen te overtuigen van een vakantie in het binnenland.

Terwijl de Asociación de Turismo Alicante Interior bezoekers wil aantrekken wil men ook dat de strijd tegen de illegale verhuur wordt opgeschroefd, iets dat kan door middel van meer controles van de autoriteiten.

Ook Nederlands

Een voorbeeld van een Agriturismo ofwel Turismo Rural is het door Nederlanders gerunde Refugio Marnes. Zij hebben al 16 jaar een landelijk gelegen vakantiebestemming om hun steentje bij te dragen aan het duurzaam landelijk toerisme in de provincie Alicante. Voor meer informatie, zie de website.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?